Program greu pentru UTA în Play-Out. Prima partidă va fi în deplasare

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Sezonul regular al Superligii (Liga 1) s-a încheiat oficial, singura partidă rămasă de jucat fiind cea dintre Sepsi OSK și FCU Craiova 1948, partidă care a fost subiectul unui scandal și care a fost în cele din urmă reprogramată pentru data de 16 martie. Cu toate acestea, rezultatul dintre cele două formații nu va afecta poziția altor echipe din clasament, urmând doar să se decidă care dintre cele două va juca în Play-Off și care în Play-Out.

Din păcate, UTA a terminat sezonul regular pe o poziție direct retrogradabilă, o poziție pe care formația arădeană a stagnat luni de zile. Astfel, deși în ultima vreme părea că echipa antrenată de Gyuszi Balint își revine, cele două victorii în fața celor de la FC Botoșani și FCSB, obținute după o serie de 14 partide fără victorie, n-au fost suficiente pentru a scoate echipa din subsolul clasamentului. Aparent, UTA a terminat sezonul regular cu 27 de puncte, la egalitate cu cei de la FC Argeș, însă un un golaveraj mai bun. Totuși, primul criteriu de departajare în clasamentul Superligii, dacă două formații termină la egalitate de puncte, este cel al rezultatelor directe. Din păcate pentru arădeni, FC Argeș a câștigat ambele partide din sezonul regular (2-0 la Pitești și 0-1 la Arad), lucru care a făcut ca, în final, UTA să se claseze sub argeșeni.

La prima vedere ar părea că nu contează prea mult dacă UTA termină sezonul regular pe locul 14 sau pe locul 15, însă în realitate vedem că acest aspect contează destul de mult. De ce contează atât de mult? Ei bine, contează pentru programul meciurilor din Play-Out. Având în vedere că UTA a terminat sezonul pe penultima poziție (adică locul 15), aceasta va juca după următorul program: Petrolul – UTA; UTA – ”U” Cluj; Voluntari – UTA; UTA – Botoșani; Chindia – UTA; UTA – Hermannstadt; FC Argeș – UTA; CS Mioveni – UTA; UTA – Sepsi/”U” Craiova.

Singurul aspect pozitiv din acest program este faptul că UTA scapă de o deplasare lungă, la Botoșani. Pe de altă parte, dacă formația arădeană termina pe locul 14, avea o deplasare lungă la Botoșani, dar în același timp beneficia de două, poate chiar trei deplasări scurte, scăpând în același timp și de deplasări la Ploiești, Voluntari și Târgoviște. Cum ar fi arătat programul pentru UTA, dacă termina sezonul regular pe locul 14: ”U” Cluj – UTA; UTA – Voluntari; Botoșani – UTA; UTA – Chindia; Hermannstadt – UTA; Mioveni – UTA; UTA – FC Argeș; Sepsi/”U” Craiova – UTA; UTA – Petrolul. Practic, în loc să meargă până la Ploiești, Voluntari și Târgoviște, arădenii ar fi mers la Cluj, Sibiu și Craiova sau Sf. Gheorghe. Cu deplasări mai scurte, fotbaliștii lui Balint aveau șanse reale de a fi susținuți de un număr considerabil de suporteri arădeni, iar acest lucru s-a văzut pe 18 februarie, la Sibiu, când peste o mie de arădeni s-au aflat pe Stadionul Municipal.

Programul Play-out-ului pentru sezonul 2022-2023:

Clasamentul Superligii la finalul sezonului regular (înainte de înjumătățirea punctelor):

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.