duminică, 21 iulie, 2024

Prins în trafic cu mașina plină cu țigări de contrabandă. Polițiștii s-au dus apoi și la contrabandist acasă, unde au găsit alte țigări

Distribuie articolul

În cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar penal, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, cu sprijinul polițiștilor orașelor Sântana și Curtici și al polițiștilor criminaliști, în ziua de 23 august, a fost depistat în trafic, în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din Sântana.

Bărbatul se deplasa cu un autoturism pe D.J. 792/C, la oprirea acestuia, fiind găsite, în interiorul vehiculului, 10.000 de pachete de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă, netimbrate (200.000 de țigarete).

Din cercetări, a reieșit că bărbatul ar mai deține 3.400 de pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă (68.000 de țigarete), netimbrate, într-un autoturism parcat în localitate.

Tot în cursul zilei de ieri, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la domiciliul celui în cauză.

În urma acestor activități, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 13.400 de pachete de țigarete netimbrate (268.000 de țigarete) și două autoturisme, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Chișineu-Criș cu propunerea luării unei măsuri preventive, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți