Primele reacții oficiale ale grupului format în jurul lui Simion Apreutese. Ce spun cei patru oameni de afaceri despre eventuala preluare a clubului UTA

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Zilele trecute am scris despre posibila schimbare de acționariat din cadrul clubului de fotbal UTA, respectiv despre dorința omului de afaceri Simion Apreutese, patronul companiei International Alexander Holdig, de a prelua frâiele clubului „fanion” al Aradului. Ei bine, reacțiile în mediul online au venit imediat și, în marea lor majoritate, fanii „Bătrânei Doamne” văd cu ochi buni această eventuală schimbare, majoritatea considerând că dintr-o astfel de mutare echipa ar putea deveni mult mai puternică și mai stabilă din punct de vedere financiar.

Iată că astăzi vine și reacția oficială a grupului coagulat în jurul lui Simion Apreutese, care face câteva clarificări cu privire la intenția de preluare a echipei arădene. Spunem „grupului” fiindcă, alături de patronul International Alexander Holding, companie care a mai fost în trecut alături de UTA, ar urma să fie implicați și următorii:

Cătălin Juncan, un om de afaceri din Statele Unite ale Americii, însă care este arădean la origini și care la rândul său a mai ajutat UTA, în special când pe adresa clubului au venit amenzi usturătoare aplicate de forurile superioare ale fotbalului românesc pentru spectacolul făcut de fani în tribune;

– Rudolf Vizental, CEO-ul Roca Investments, unul dintre cele mai importante fonduri de investiții românești;

Marius Grada, managerul Romasia, companie din domeniul importurilor din China și care de două sezoane este sponsor al clubului UTA.


Citește și: Omul de afaceri Simion Apreutese, foarte aproape de a prelua frâiele „Bătrânei Doamne”. Ce schimbări ar urma să aibă în club, odată cu noul acționariat


Astfel, cei patru oameni de afaceri constituie un grup de inițiativă care își dorește implicarea directă în clubul UTA și care chiar a trimis clubului o scrisoare de intenție în acest sens.

„Am constituit un grup de inițiativă care a înaintat actualei conduceri a clubului o Scrisoare de intenție în vederea preluării clubului UTA. Momentan, discuțiile sunt avansate, dar nu există vreo înțelegere semnată între cele două părți, înțelegere care sperăm că va fi perfectată în viitorul apropiat, astfel încât implicarea pe care ne-o dorim să poată fi concretizată încă din această pauză competițională”, transmit la unison cei patru oameni de afaceri.

Cu alte cuvinte, aceștia dau de înțeles că, deși nu s-a semnat oficial vreun document cu privire la preluarea clubului, discuțiile sunt extrem de avansate, sursele noastre susținând că există deja o înțelegere verbală, urmând doar ca actuala conducere, în speță Alexandru Meszar, să semneze actele de cedare.

În ceea ce privește modul în care ar urma să se implice fiecare dintre cei patru în club, aceștia precizează că doar Simion Apreutese și Cătălin Juncan vor fi acționari. Totuși, parte din proiect vor face și Rudolf Vizental și Marius Grada, dar nu este foarte clar sub ce formă. Noi credem însă că, cei doi, deși nu vor fi acționari, ar urma să facă tot posibilul să atragă noi sponsori lângă echipă și să se folosească de relațiile lor pentru a ajuta clubul și noul acționariat.

„În ceea ce privește numele vehiculate în media, dorim să precizăm că, în noua structură, implicare directă, la nivel de acționariat, vor avea Simion Apreutese, acționarul grupului International Alexander Holding și Cătălin Juncan, arădean stabilit în SUA, cu afaceri în domeniul transportului și logisticii. În ceea ce privește celelalte două nume vehiculate, Rudolf Vizental și Marius Grada, aceștia vor face parte din echipa care va crea, implementa și dezvolta noul proiect, fără a avea, cel puțin pentru moment, calitatea de acționari ai clubului”, se mai transmite în comunicatul transmis de acest grup de inițiativă.

„Astăzi, la aniversarea a 77 de ani de la înființarea clubului UTA, suntem mândri sa fim suporterii acestei echipe unice și ne dorim ca, alături de toată suflarea utistă, să ducem clubul la următorul nivel pentru generațiile viitoare. Le suntem recunoscători celor care, începând cu Baronul Neuman, timp de 77 de ani au pus cate o cărămidă la construcția acestei stări de spirit care este UTA, iar istoria ne responsabilizează”, transmit Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Rudolf Vizental și Marius Grada.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.