miercuri, 19 iunie, 2024

„Primăvara din inima mea!” – Concert Fuego la Palatul Cultural Arad

Distribuie articolul

„Primăvara din inima mea!” este un turneu național pentru a celebra 30 de ani de carieră a lui Paul Surugiu Fuego. Concertul a avut loc și în orașele Galați, Iași, Timișoara, Brașov, Constanța, Oradea, Baia Mare, Sibiu, printre altele. La Arad, Fuego a avut parte de o sală arhiplină și a încântat spectatorii cu muzica sa.

Paul Ciprian Surugiu, cu numele de scenă Fuego, s-a născut în 1976, la Turda, în județul Cluj și a lansat 38 de albume de studio. A primit opt discuri de aur și două de platină pentru vânzări. În 2005 a primit Discul de Platină pentru “Mama și Fiul”, album de muzică populară realizat în duet cu Irina Loghin, iar în 2006 a primit Discul de Platină pentru albumul „Valurile Vieții”.

A colaborat cu mai mulți compozitori și textieri și a compus peste 150 de cântece. Repertoriul său este alcătuit din peste 650 de piese din diverse zone artistice. Fuego a debutat oficial pe scenă în 1993, la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, la care a participat cu două piese noi compuse de George Grigoriu, talentul său și pasiunea pentru muzică au fost recunoscute pe scară largă, atrăgând un public divers și devotat.

La Arad artistul a propus publicului un concept muzical minimalist, melodii de pe tot parcursul drumului său artistic, de la cele mai iubite șlagăre, la refrene mai puțin cântate, premiere aparte realizate special pentru turneu, potrivit paginii paulsurugiu-fuego.ro. Mai mult, artistul a făcut diverse confesiuni pe scenă, a recitat și a emoționat publicul alături de instrumentiștii și colegii săi, într-o poveste despre un artist care a muncit și a trudit pentru a oferi publicului bucurii, pentru a lăsa ceva în urma sa.

Show-ul a beneficiat și de o atmosferă aparte, de istorii și amintiri și de mult romantism, ceea ce îl caracterizează cel mai bine pe îndrăgitul artist Paul Surugiu Fuego. Melodiile alese au purtat publicul într-o lume a frumosului, una în care iubirea este mereu învingătoare. Două ore de spectacol live, în care spectatorii au trecut prin multe stări, cântând împreună și având posibilitatea de a asculta cântecele pe care sigur le iubesc și le îndrăgesc. Mai mult, Paul Surugiu a pregătit și câteva surprize care au fost pe placul spectatorilor, de la lumini, efecte, până la componență și cântece!

Cu o carieră muzicală impresionantă, Fuego, care în limba spaniolă înseamnă foc, a devenit unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți artiști din România. Cu o carieră prolifică și melodii variate, care îmbină elemente de muzică pop, latino și baladă, muzica sa a captivat inimile ascultătorilor din întreaga țară și dincolo de granițele ei. Meritul său în industria muzicală nu a trecut neobservat, fiind răsplătit cu numeroase distincții și premii de-a lungul carierei sale.

Cu un stil inconfundabil și o voce puternică, Fuego a devenit un simbol al muzicii românești contemporane. Nu doar că a cucerit inimile fanilor cu hituri precum „Valurile vieții”, dar a și demonstrat că muzica poate transcende granițele lingvistice și culturale, ajungând la un public internațional.

Prin contribuția sa continuă și pasiunea sa pentru muzică și artă, Fuego este unul dintre cei mai influenți și iubiți artiști din România, continuând să încânte și să inspire generații întregi cu muzica sa captivantă și mesajele sale emoționante.

Fuego a fost foarte amabil și a răspuns la câteva întrebări adresate de Arad Obiectiv. “30 de ani de carieră. Când ați debutat la Festivalul de la Mamaia vă gândeați că veți avea un astfel de drum“?

“În primul rând nu am crezut că o să am o astfel de iubire din partea oamenilor, așa cum e azi. Nu am crezut că voi ajunge vreodată la 30 de ani de carieră muzicală, pentru că eu trebuia să fiu preot, nici într-un caz artist. Așa și-a dorit familia. Norocul meu a fost acela că întâlnindu-l pe George Grigoriu, pe Zsolt Kerestely, care în luna mai face 90 de ani, am căpătat un pic de experiență, am fost îndrumat bine. “Mica mea păpușă” și “Ne vom vedea-n vacanța mare” au fost primele două audiții pe care George Grigoriu mi le-a dat la concursul de interpretare Mamaia 1993. Atunci toți interpreții veneau și cântau mari șlagăre. În perioada respectivă compozitorii făceau industria muzicală. Dacă îți scria versurile un Grigoriu, Fugaru, Cristinoiu sau Bogardo erai lansat. Nu îți mai trebuia promovare pentru că vorbim de mari compozitori.

De cât timp nu ați mai fost la Arad, nu ați mai cântat la Arad”?

“Am venit la Arad pentru că sunt nouă ani de când nu am mai cântat aici. Din păcate eu cânt mai puțin în această zonă, pentru că este departe de București. Chiar dacă eu sunt din județul Cluj, vin de două ori pe an în acea zonă, primăvara și iarna cu colindele. Cel mai mult drumurile mele sunt de la Buzău în sus, în Moldova, Bucovina, Basarabia, iar pe vremuri când se mai putea, inclusiv la Cernăuți. În special în Moldova de peste Prut sau la Cernăuți este foame de limba română, este un public avid de românism. Eu vreau ca toți cei prezenți în sala de spectacol să uite pentru două ore de griji, de probleme, de datorii, de necazuri și să intre în universal meu.

De unde vine numele Fuego? Știu că în limba spaniolă înseamnă foc”?

“Eu am debutat cu numele acesta în anul 2000, deci sunt aproape 25 de ani de atunci, cu o casă de producție care acum nu mai există. Atunci era în vogă muzica latino-dance. Producătorul de atunci a spus că trebuie să am un pseudonim că așa este în vogă, așa se procedează. Deci Fuego. În perioada aceea era Bosquito, Latin Express cu Pepe și eu. Noi trei am cântat latino. Deci de acolo vine numele, deși eu aveam alte idei despre numele de scenă, despre muzică, voiam muzică romantică, muzică de dragoste.“

Aveți mai multe Discuri de Aur și de Platină. Ce urmează în viitor”?

“Acum nu mai este perioada aceea cu discurile, era o perioadă în care se vindeau foarte bine discurile. Pentru mine fiecare premiu, distincție, înseamnă ceva enorm, pentru că nu am crezut niciodată că eu o să fiu Artist al Poporului în Moldova, cea mai înaltă distincție în artă din Moldova. Tuturor cititorilor Arad Obiectiv le doresc să fie sănătoși, pentru că dacă există sănătate, poți să-ți îndeplinești toate visele. Le doresc o primăvară frumoasă și să aibă parte de toate bucuriile vieții.“

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți