Primăria va continua masacrul copacilor, sub pretextul că, în Arad, „primează oamenii”

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Primăria Municipiului Arad ne anunță că, în perioada următoare, va continua să taie copacii din oraș, motivând totuși că este vorba despre copaci „bolnavi și/sau uscați”. Doar că imaginile cu destui dintre copacii masacrați ne arată că erau cât se poate de sănătoși, asta doar dacă nu cumva și copacii pot avea boli mintale sau devieri de comportament și pot fi considerați „bolnavi” oricum.

Sub pretextul că orice copac tăiat pune în pericol viața cuiva, primarul Călin Bibarț – culmea(!), pădurar la bază – se prelevă de faptul că tot ce se taie e făcut în urma sesizărilor cetățenilor și la cererea asociațiilor de proprietari.

Primăria Municipiului Arad anunță că în perioada următoare continuă tăierea de copaci „bolnavi și/sau uscați” din municipiu. Toate lucrările sunt făcute în urma sesizărilor cetățenilor şi la cererea asociațiilor de proprietari în baza legii 24/2007, având toate avizele legale, potrivit reprezentanților Primăriei.

„Repet ce am spus cu altă ocazie: în Arad primează oamenii şi siguranța lor! Nu putem risca să cadă un copac peste cineva şi să îi pună în pericol viața, sănătatea. La fiecare furtună cad pomi aparent sănătoşi, încercăm să prevenim astfel de incidente exploatând arborii uscați, bolnavi, cu precizarea că în locul fiecărui copac înlăturat plantăm alți trei arbori tineri”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Așadar, oricui nu-i place că un copac îi face umbră la geam, că n-are destulă lumină, că îi cad toamna frunzele și trebuie să le măture sau cine mai știe ce alte motive se găsesc, poate face o sesizare la Primărie și, cât ai clipi, drujbele intră-n acțiune. Ne scuzați, dar, sub pretextul că „în Arad primează oamenii și siguranța lor, puteți tăia absolut toți copacii din oraș, că doamne ferește să fie vreun vânt năprasnic. Iar în altă ordine de idei, cad țiglele și cărămizile clădirilor pe noi înainte să ne omoare vreo crenguță de copac.

În plus, cei „trei arbori tineri” plantați în locul fiecărui copac tăiat, o să ne fie de folos peste vreo 20-30 de ani. Dar ne-am obișnuit, nu-i așa(?), ca în Arad să punem la pământ sau să turnăm beton peste aproape tot ce-i verde, în vreme ce în țările civilizate se întâmplă tocmai opusul. Om fi greșit noi, arădenii, ceva într-o altă viață…

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.