vineri, 19 iulie, 2024

Primarul Ineului anunță că orașul ar putea intra în carantină, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus

Distribuie articolul

Primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, a anunțat, în această seară, faptul că orașul de pe Crișul Alb ar putea intra în carantină, din cauza multelor carzuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus).

Acest lucru s-ar putea întâmpla, potrivit edilului, chiar de marți sau de miercuri, în funcție de emiterea ordinului de carantinare.

„S-a făcut propunerea carantinării orașului Ineu din cauza incidenței mari de cazuri cu infectare COVID-19. Așteptăm să se treacă la impunerea procedurilor legale necesare situației. Mâine sau poimâine aflăm ordinul de carantinare și o să revenim printr-o comunicare către cetățeni, prin care vom transmite ce trebuie făcut în situația dată. Nu trebuie să ne panicăm! Va trebui să respectăm în continuare indicațiile de prevenție pandemică. Cu siguranță vom trece cu bine peste acest moment dificil. Să avem grijă de sănătatea noastră! Doamne ajută”, transmite Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

Trebuie menționat și faptul că orașul arădean cu cea mai mare incidență de cazuri, cu peste 10 cazuri la mia de locuitori. Mai exact, incidența din Ineu este de 10,56 / 1000 de locuitori.

De altfel, în județul Arad mai sunt alte trei localități cu incidență de peste 10/mie: Șiștarovăț – 15,35; Chisindia – 10,58; Dieci – 10,53.

În total, din data de 02.07.2020 și până astăzi, Ineul a avut 221 de cazuri de coronavirus. În acest moment, în Ineu există 99 de cazuri active, iar în ultimele 24 de ore au fost depistate 4 noi cazuri.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți