Primăriile Sebiș, Bârsa, Beliu și Bocsig se unesc într-un ADI pentru introducerea rețelei de gaz

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Consiliul Județean Arad a găzduit astăzi o întâlnire pe tema introducerii gazului în localitățile Sebiș, Bârsa, Beliu și Bocsig. Președintele Iustin Cionca s-a întâlnit cu primarii Cristian Feieș (Sebiș), Teodora Abrudean (Bocsig), Emanuel Horhat-Coraș (Beliu) și aparatul tehnic al Consiliului Județean pentru a identifica varianta tehnică optimă în vederea realizării acestui proiect. În urma discuțiilor, s-a decis înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), care să cuprindă cele patru unități administrativ-teritoriale.

„Ne-am întâlnit la Consiliul Județean pentru a discuta oportunitatea de a înființa rețele de gaz în localitățile noastre. După discuțiile avute, am luat decizia înființării unei ADI, care să cuprindă orașul Sebiș și cele trei comune, în vederea obținerii finanțării pentru realizarea acestui proiect, în scopul îmbunătățirii vieții pentru comunitățile noastre. Vom ataca mai multe axe de finanțare, inclusiv fonduri europene sau guvernamentale”, a declarat Cristian Feieș, primarul orașului Sebiș.

Primarul comunei Beliu, Emanuel Horhat-Coraș, a subliniat importanța acestui proiect pentru atragerea de noi investitori: „Realizarea acestui proiect va aduce un plus de confort pentru cetățenii din zonă și va contribui la atragerea de noi investitori. Am ales varianta constituirii ADI, deoarece conform normativelor programelor de finanțare am putea obține un punctaj superior și, astfel, maximizăm șansele pentru a obține fondurile necesare”.  

Teodora Abrudean, primarul comunei Bocsig, a adăugat: „Pentru a facilita obținerea de fonduri, am hotărât să înființăm o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, pentru a putea depune cereri de finanțare în vederea înființării rețelelor de gaz. Într-o primă etapă, vom înființa ADI, iar, ulterior, vom depune documentele necesare pentru a obține finanțarea, sperăm noi, pe Programul Național «Anghel Saligny». În cazul în care nu vom obține finanțare pe acest program, vom căuta alte surse de unde putem atrage fonduri nerambursabile”.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat: „Îi apreciez pe doamna și domnii primar pentru ambiția de care dau dovadă în realizarea acestui proiect. Avem exemple de bune practici în județ și sunt convins că și această investiție va fi realizată cu succes. Sunt partenerul acestui proiect și îmi doresc ca arădenii din comunitățile respective să beneficieze cât mai curând de această utilitate”.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.