marți, 23 iulie, 2024

Presa locală, din nou în doliu. A murit jurnalistul și scriitorul Petre Don

Distribuie articolul

O nouă veste tristă îndoliază astăzi presa locală arădeană, după ce jurnalistul și scriitorul Petre Don a trecut la cele veșnice, la vârsta de 73 de ani.

S-a născut pe 3 martie 1951, la Curtici, acolo unde a urmat și clasele primare și gimnaziale. Ulterior a urmat Liceul Teoretic nr. 3 din Arad, iar apoi Școala Poligrafică „Dimitrie Marinescu” din București, urmată de Academia „Ștefan Gheorghiu”, tot din Capitală, unde a urmat cursuri postliceale.

În perioada 1975 – 1990 a lucrat ca tipograf la Tipografia Gutenberg din Arad, dar și la secția culturală a UTC Arad.

În perioada 1971 – 1989 a colaborat cu publicația Flacăra Roșie. De asemenea, a mai lucrat sau a colaborat cu Tribuna Aradului, Curierul Aradului, Reporter în Arad, Observatorul arădean, Comerțul Arădean, Piața Aradului, Oglinda, Arca, Luceafărul, Cariatide, Orizont, Tribuna, Transilvania, Aradul Literar, Alfa Magazin sau Relief, iar între 2007 și 2019 a lucrat în cadrul ziarului Glasul Aradului ca redactor, corector și editorialist.

Ca scriitor, în dreptul numelui lui Petre Don stau următoarele volume de poezie/proză: Noi Poesis, Voluptatea Firescului, Pur și simplu, Gânduri ciobite, Roua din adâncuri, Dialoguri deschise și Povestiri din cotidian. Poezia i-a adus și câteva premii de-a lungul anilor: Premiul I și Diplomă Specială la Festivalul României (1983), pentru „Noi Poesis”; Floarea de Argint – Aleșd (1984); Premiul Revistei „Viața artistică”, la Concursul Național „Mihai Eminescu” (1985).

Redacția Arad Obiectiv se altătură celor care regretă dispariția dintre noi a celui care a fost în primul rând omul Petre Don și nu în ultimul rând colegul de „peniță”.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți