Premierul Orban și ministrul Fondurilor Europene vin mâine la Arad. Care va fi programul vizitei

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Primul-ministru Ludovic Orban va fi prezent sâmbătă, 22 august, la Arad, în cadrul unei vizite de lucru. Acesta nu va veni singur, urmând să fie însoțit de către ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.

Potrivit programului oficial, începând cu ora 10:15, delegația ar urma să poposească la Grădina Seminarului Teologic, situată pe strada Academia Teologică nr. 11-13.

Acolo ar urma să fie semnate mai multe contracte de finanțare din fonduri europene, după cum urmează:

1. Îmbunătățirea capacității unităților medicale din Județul Arad în contextul pandemiei COVID;

2. Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”;

3. Echipamente medicale de protecție pentru centrele sociale rezidențiale din Județul Arad, în contextul pandemiei COVID-19.

După semnarea celor trei contracte, premierul și ministrul Fondurilor Europene vor susține o conferință de presă.

Următoarea vizită pe care o face delegația oficială va fi la S.C. Astra Vagoane Călători S.A., la sediul din Calea Victoriei nr. 33-35, începând cu ora 11:30.

Accesul presei în cadrul vizitei la fabrica de tramvaie a Astra Vagoane Călători nu va fi permis, însă la final, în curtea fabricii, delegația va face o declarație de presă.

O oră și jumătate mai târziu, de la 13:00, Orban și Boloș vor vizita Grădina de vară a Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol”, situată pe strada Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4.

Acolo, urmează a fi semnat protocolul pentru finanțarea proiectului „Varianta ocolitoare a Municpiului Arad – Est”. De asmenea, după semnare, cei implicați vor face declarații de presă.

Începând cu ora 14:00, premierul Orban și ministrul Boloș vor ajunge la Colegiul Național „Moise Nicoară”, de pe Bulevardul General Dragalina, unde ar urma să semneze acordul de colaborare pentru identificarea surselor de finanțare necesare realizării obiectivului de investiții „Regenerare patrimonială a Cetății Aradului”, iar apoi vor susține declarații de presă.

Câteva ore mai târziu, începând cu ora 17:30, aceștia vor ajunge pe șantierul de pe Valea Mureșului a liniei ferate de mare viteză Curtici-Simeria, unde vor vizita noul tunel de cale ferată din zona Bata. Evident, după aceea vor urma declarații de presă.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.