Portarul Iacob nu este singurul fotbalist de la UTA care a fost convocat la Națională. Modestas Vorobjovas merge și el la selecționata Lituaniei

Sursă imagine: uta-arad.ro

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Știrea că UTA își va trimite portarul la Echipa Națională a României a surprins pe foarte multă lume, iar asta nu este tocmai de condamnat, fiindcă vorbim despre o echipă nou promovată și mai ales despre un portar care a promovat odată cu echipa.

De fapt, Bătrâna Doamnă a așteptat mai bine de un sfert de secol pentru a da un nou fotbalist la Națională, convocarea lui Alexandru Albu, din finalul anului trecut, fiind prima după o secetă de 26 de ani. Atunci, în 1994, Adrian Ungur și Marius Țucudean reprezentau România din postura de jucători ai UTA-ei.

După câteva luni de la convocarea lui Albu, a venit rândul portarului Florin Iacob să fie chemat sub comanda lui Mirel Rădoi. Inițial Iacob prinsese doar lotul lărgit, aflându-se pe lista de rezerve, dar după ce tot lotul lui Internazionale Milano a intrat în carantină, implicit și Ionuț Radu, portarul de la UTA a fost chemat în lotul cu care tricolorii se vor duela cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.


Citește și: Ionuț Radu nu mai vine la Națională, după ce Inter a intrat în carantină. Florin Iacob prinde lotul pentru meciurile Mecedonia, Germania și Armenia


Și, totuși, vicecăpitanul lui Gyuszi Balint nu este singurul fotbalist din lotul alb-roșu care va îmbrăca tricoul naționalei țării sale în această lună. Lituanianul Modestas Vorobjovas a fost convocat și el la selecționata țării sale. În vârstă de 25 de ani, fotbalistul ajuns la Arad la începutul acestui an are deja 22 de prezențe în selecționata lui Valdas Urbonas.

„Mode” are și un gol marcat pentru Naționala Lituaniei, reușită bifată în 18 noiembrie 2020, într-o partidă câștigată de „galben-verzi” pe terenul selecționatei din Kazakhstan.

Așadar, UTA, o echipă nou promovată, reușește să dea trei jucători la echipele naționale în primul sezon de la revenirea pe prima scenă fotbalistică din România.

Jucătorii selecționați de Valdas Urbonas pentru partidele cu Kosovo (24 martie), Elveția (28 martie) și Italia (31 martie):

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.