Portarii Iacob și Balauru și-au prelungit contractele cu UTA. Voinea a plecat la ”U” Cluj

Sursă imagine: uta-arad.ro

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Zilele trecute conducerea clubului UTA a reușit să se înțeleagă cu fundașul golgheter Erico da Silva pentru ca brazilianul să rămână la Arad pentru cel puțin încă un sezon, în contract existând și o clauză de prelungire pentru încă un alt sezon.

Ulterior, oficialii Bătrânei Doamne au parafat noi înțelegeri și cu alți doi oameni importanți din lotul lui Gyuszi Balint. Este vorba despre portarii Florin Iacob și Dragoș Balauru.

Mai exact, Iacob, care este și vice-căpitanul echipei și care între timp a fost selecționat de două ori în lotul Echipei Naționale a României, și-a prelungit înțelegerea cu UTA până la finele sezonului 2021-2022. Acesta s-a dovedit a fi un om extrem de important pentru arădeni încă din liga secundă, iar în prima ligă a izbutit în repetate rânduri să salveze puncte prețioase pentru arădeni.

În același timp, Dragoș Balauru, cel care în teorie ar avea statutul de „al doilea portar”, după Iacob, și-a prelungit și el înțelegerea cu UTA pentru încă un sezon. Totuși, deși este cea de-a doua opțiune pentru Balint când vine vorba despre buturile formației arădene, Balauru s-a dovedit a fi un portar bun, pe care te poți baza oricând și care nu face greșeli majore care să ducă la pierderea de puncte.

Așadar, deși la Arad încă nu a ajuns vreun jucător nou, având în vedere parcursul destul de bun din sezonul trecut, UTA încearcă să mizeze pe continuitate, asigurându-și în continuare serviciile a trei oameni importanți.

Voinea, primul plecat

Dacă la capitolul „sosiri”, UTA nu a bifat deocamdată vreun transfer, avem totuși noutăți la capitolul „plecări”.

Astfel, primul jucător plecat din rândurile formației arădene este atacantul Albert Voinea. Ajuns la UTA la începutul lunii ianuarie a acestui an, Voinea nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, iar aici vorbim atât de așteptările clubului, respectiv ale antrenorului, cât și despre așteptările suporterilor. Iar așteptările erau, să spunem, destul de mari de la Voinea, acesta fiind golgheterul ligii secunde în sezonul anterior, cu 15 goluri marcate în tricoul celor de la Turris Turnu Măgurele. Cu toate acestea, aventura la UTA a atacantului gorjean s-a încheiat, acesta bifând doar 160 de minute în tricoul alb-roșu, minute adunate în nu mai puțin de șapte partide, o victorie, două egaluri albe și patru înfrâgeri (Botoșani 0-0, FCSB 0-1, Univeristatea Craiova 0-2, Astra Giurgiu 0-0, Dinamo 1-0, Hermannstadt 0-1, Chindia 0-1). De marcat, nu a marcat vreun gol pentru UTA și nici nu a contribuit decisiv la vreo reușită de-a colegilor săi.

Așadar, începând de ieri, Albert Voinea este jucătorul celor de la Universitatea Cluj, echipă care evoluează în Liga 2 și care speră, an de an, la revenirea în elita fotbalului românesc.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.