marți, 23 iulie, 2024

“POP&ROCK SIMFONIC 2024” în Piața Catedralei: invitat extraordinar Florin Ristei

Distribuie articolul

Sâmbătă, 29 iunie 2024 de la ora 20.30 a avut loc în Piața Catedralei concertul simfonic “POP&ROCK SIMFONIC 2024”, unde invitat special a fost Florin Ristei, un cunoscut muzician și prezentator de televiziune, unul dintre cei mai apreciați artiști din România.

Dirijorul Șerban Niculae însoțit de Orchestra simfonică a Filarmonicii Arad au fost responsabili cu fondul sonor. Dana, Prietena ei, Las-o să zboare, Timpul vindecă totul, Just the Way You Are, Somebody to Love, Hall of Fame ș.a. au putut fi auzite în Piața Catedralei din Arad. Intrarea a fost liberă, timpul superb și foarte multă lume a fost prezentă la spectacolul din Piața Catedralei, parcă piața a fost prea mică pentru câți spectatori au participat la concert.

Florin Ristei, de loc din Galați, și-a demonstrat talentul la emisiunea „X Factor România” în anul 2013. Pasiunea pentru muzică a început încă de la o vârstă fragedă, astfel că în anul 2003, a absolvit Școala Populară de Arte Galați, specializarea Canto. Florin a debutat în anul 2000 cu melodia „Dana” care a reușit să se claseze în topurile muzicale, oferindu-i o notorietate în domeniul muzicii. De atunci, Florin a concertat pe scenele din întreaga țară, susținând sute de concerte și bucurându-se de un succes continuu.

În program au fost, INTRO + Înainte de timp; Cerșetori de iubire; Voodoo; Hold the line; În derivă; Altfel de magie; Dana; Somebody to Love; Prietena ei; Ca două țațe; Timpul vindecă totul; Just the Way You Are; Las-o să zboare; Aripile și Hall of Fame. Dacă melodiile românești sunt cunoscute și fredonate de foarte multă lume, trebuie să spunem și câteva cuvinte despre unele melodii din repertoriul internațional.

Just the Way You Are” este un single lansat de Bruno Mars în 2010, care a devenit rapid un hit internațional. Melodia este o baladă pop și R&B, cunoscută pentru mesajul său sincer și simplu despre aprecierea frumuseții naturale a unei persoane. Textul piesei, scris de Mars împreună cu Philip Lawrence, Ari Levine, Khalil Walton și Khari Cain, subliniază tema iubirii necondiționate și acceptării. Refrenul repetitiv „When I see your face, there’s not a thing that I would change, ‘cause you’re amazing, just the way you are” captează esența sentimentelor de adorație și admirație pe care naratorul le are față de partenera sa.

Melodia începe cu un aranjament simplu de pian, care crește treptat în intensitate pe măsură ce se alătură și alte instrumente, inclusiv tobe și sintetizatoare, creând o atmosferă caldă și optimistă. Vocea lui Bruno Mars este emoționantă și expresivă, transmițând autenticitatea sentimentelor sale. Producția piesei, realizată de The Smeezingtons, este netedă și bine echilibrată, permițând atât versurilor, cât și melodiei să strălucească. „Just the Way You Are” a devenit un imn al iubirii și acceptării, rămânând populară și apreciată de mulți ani după lansare.

Somebody to Love” este una dintre cele mai emblematice melodii ale trupei Queen, lansată în 1976 pe albumul „A Day at the Races”. Scrisă de Freddie Mercury, piesa este o baladă rock cu influențe gospel, reflectând dorința intensă de a găsi iubirea adevărată. Textul piesei explorează teme de singurătate și căutarea unui partener care să ofere sprijin și afecțiune. Versuri precum „Can anybody find me somebody to love?” exprimă disperarea și vulnerabilitatea naratorului în căutarea dragostei.

Melodia se remarcă prin armoniile vocale impresionante, realizate prin suprapunerea vocilor lui Freddie Mercury, Brian May și Roger Taylor, creând un efect coral puternic. Aranjamentul muzical complex include un mix dinamic de pian, chitare și percuție, evidențiind abilitățile instrumentale ale membrilor trupei. Vocea lui Mercury, cu amplitudinea și expresivitatea sa caracteristică, adaugă profunzime emoțională piesei. „Somebody to Love” a fost apreciată de critici și fani deopotrivă, devenind un succes în topuri și consolidând reputația trupei Queen ca inovatori în muzica rock. Melodia a fost adesea comparată cu un alt hit al trupei, „Bohemian Rhapsody”, datorită structurii sale elaborate și a abordării teatrale.

Hall of Fame” este un single lansat de The Script în colaborare cu will.i.am în 2012, inclus pe albumul „3”. Melodia este un imn motivațional pop-rock, care îndeamnă ascultătorii să-și urmeze visele și să depășească orice obstacol pentru a atinge succesul. Versurile sunt pline de încurajări și mesaje pozitive, reflectând credința că fiecare individ are potențialul de a face lucruri mărețe. Refrenul „Standing in the hall of fame, and the world’s gonna know your name” sugerează că, prin determinare și muncă asiduă, oricine poate deveni faimos și recunoscut.

Melodia începe cu un ritm de pian simplu, care se dezvoltă într-o compoziție dinamică, adăugând elemente de tobe și sintetizatoare. Vocea lui Danny O’Donoghue, solistul trupei The Script, este puternică și plină de pasiune, completată de rap-ul energic al lui will.i.am, care adaugă un contrast interesant și un ritm captivant.

„Hall of Fame” este adesea folosită în contexte motivaționale, inclusiv în sport și educație, datorită mesajului său inspirator. Cu o combinație de melodie atrăgătoare și versuri motivaționale, „Hall of Fame” este mereu o sursă de inspirație pentru mulți ascultători din întreaga lume.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți