Pompierii arădeni au simulat un incendiu la hotelul UVVG

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Hotelul „Academica” al Universității de Vest „Vasile Goldiș a fost scena unui exercițiu de intervenție în caz de incendiu. Demonstrația a fost posibilă prin implicarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, care a intervenit cu echipaje, respectiv tehnică de salvare și stingere a incendiului.

Pretinsul incendiu a pornit de la o țigară aprinsă în interiorul unei magazii. Alarma detectorului de fum a fost declanșată. Personalul UVVG a intervenit prin evacuarea locatarilor, studenții aflați la acea oră în camere s-au panicat, au sunat la 112, iar intervenția pompierilor a fost promptă.

Au fost înregistrate două „victime” intoxicate care au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar focul  a fost stins la timp, încât flăcările nu s-au extins și la clădirile învecinate.

Exercițiul a fost unul extrem de constructiv, atât pentru universitate, în sensul pregătirii personalului pentru o posibilă situație de acest gen, cât și  pentru studenții care au participat la acțiune. Majoritatea celor care au luat parte la eveniment au fost studenți internaționali la Medicină în cadrul UVVG.

„Împreună cu Universitatea de Vest Vasile Goldiș” am organizat cu succes al doilea exercițiu de evacuare, ca parte a activităților dedicate Săptămânii Protecției Civile. Asemenea exerciții sunt esențiale pentru a ne asigura că suntem pregătiți să reacționăm prompt și eficient în fața situațiilor de urgență. Mulțumim Universității pentru colaborare și pentru angajamentul său în promovarea siguranței și protecției civile în comunitatea noastră”, a declarat Sg. Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Pompierii au oferit celor prezenți informații despre tehnică precum și despre exercițiul de intervenție și de prim ajutor. Echipajele ISU au demonstrat practic acordarea primului ajutor, precum și stingerea unui foc „la tavă”, studenții având posibilitatea de a folosi ei înșiși extinctoare.

Exercițiul de astăzi a fost unul de succes pentru toți cei implicați în organizarea și desfășurarea lui.

„Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad se implică în viața comunității locale, iar exercițiul de astăzi este un nou exemplu în acest sens. Ca pol de interes considerabil la nivel local și regional, suntem preocupați în primul rând de siguranța studenților noștri, a cadrelor universitare și deopotrivă, a personalului administrativ. Ne bucurăm de sprijinul autorităților competente în acest sens și în mod special vreau cu acest prilej să transmit toată considerația mea reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru tot efortul și profesionalismul demonstrat zi de zi”, a conchis dr. univ. dr. habil.  Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.