marți, 23 iulie, 2024

Pompierii arădeni au pornit ieri în misiune spre Muntenegru și Macedonia de Nord, cu peste 250.000 de măști de protecție | FOTO-VIDEO

Distribuie articolul

O nouă misiune umanitară derulată în sprijinul țărilor care se confruntă cu noul tip de Coronavirus. Comisia Europeană, prin Centrul European de Coordonare a Răspunsului la Urgențe (ERCC) a dispus disponibilizarea unor materiale de protecție personală din rezerva rescEU, constituită în România, pentru a fi distribuite către Muntenegru și Macedonia de Nord.

Rezerva de contramăsuri medicale rescEU pentru situația generată de COVID-19, constituită în România, a fost achiziționată de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane €, semnat cu Comisia Europeană, prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene – DG ECHO.

Astfel, în data de 31.03.2021, un transport cu 102.000 măști de protecție FFP 2 și 150.000 măști de protecție FFP 3 a plecat către Muntenegru și Macedonia de Nord, în sprijinul autorităților din cele două țări, pentru combaterea efectelor pandemiei generată de Covid-19.

La acest moment, Convoiul umanitar a ajuns la destinație, urmând ca în cursul zilei de astăzi să descarce materialele.

Transportul măștilor de protecție s-a realizat cu un convoi aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Arad.

Costurile eligibile de transport vor fi rambursate în proporție de 100% de către Comisia Europeană, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii.

ISU ARAD a asigurat misiunea de transport cu 3 autocamione de transport, 1 autoturism 4×4, 2 ofițeri ai 6 subofițeri.

 

 

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți