Polițiștii, jandarmii și pompierii arădeni, pregătiți pentru asigurarea unui climat corespunzător în „mini-vacanța” de Rusalii

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În perioada mini-vacanței 10 – 13 iunie 2022, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad vor acţiona pe raza întregului județ, cu efective suplimentare, faţă de dispozitivul curent, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Astfel, peste 350 de poliţişti vor acţiona, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmii, pompieri, precum și cu reprezentanții celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare a faptelor antisociale, iar al doilea este cel de combatere și de impunere fermă a legii.

Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, poliţiştii vor acționa, cu precădere, în zonele în care se organizează slujbe religioase, fiind totodată prezenţi și în zonele turistice şi de agrement, cu echipaje special constituite, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite.

Poliţiştii rutieri vor acţiona cu 13 aparate radar, pe cele mai importante artere rutiere din municipiu și judeţ, pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane şi autovehicule spre zonele şi localităţile turistice şi în preajma lăcaşelor de cult.

În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Grupele de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale sunt mobilizate suplimentar, în vederea intervenției la orice eveniment care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică.

Pentru elevi, de astăzi începe mult așteptata vacanța de vară! În acest context, le adresăm câteva recomandări pentru a-i proteja de pericole:

– Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!

– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!

– Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

– Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

–  Atenţie la „lumea virtuală”, nu oferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe Internet.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia Rutieră le recomandă celor mici:

– Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (cum ar fi parcurile sau  terenurile de sport)

– Să nu se deplaseze cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice

-După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor

DE ASEMENEA STRADA NU ESTE LOC DE JOACĂ!

– Circulaţi doar pe trotuar.Pe drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

– Dacă circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare. Dacă totuşi ajungeţi cu bicicleta într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi să-şi sporească atenţia

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.