Polițiștii de imigrări din Arad și cei de la Poliția de Frontieră au depistat mai mulți bărbați din Sri Lanka ce stăteau în România fără forme legale

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de imigrări din Arad, în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontiră Arad au desfășurat săptămana aceasta  o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale. Au fost depistați cu ședere ilegală, nouă cetățeni din Sri Lanka, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul ţării noastre.

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Arad în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontiră Arad au continuat acțiunile pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, context în care au depistat, în municipiul Arad, nouă cetățeni, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, din Sri Lanka, care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere.

Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre, iar pentru 3 cetățeni fiind instituită măsura de interdicție de a mai intra în România, pentru o perioada de 6 luni.

De asemenea, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu avertisment în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.