joi, 30 mai, 2024

Polițiștii de frontieră de la Vărșand au dat peste un individ ce transporta peste 3.400 de parfumuri ce păreau a fi contrafăcute

Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au descoperit, în interiorul unui automarfar, 30 de colete ce conţineau peste 3.400 flacoane cu parfum, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute.

În data de 07.02.2021, în jurul orei 19.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani, conducând un ansamblu rutier, înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii cu parfumuri şi fibră de poliester, având destinație Italia.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra mijlocului de transport.

Astfel, în urma verificărilor, s-a constatat ca în 30 de colete se aflau 3.460 flacoane cu parfum care purtau însemnele unor mărci cunoscute, pentru care şoferul nu a prezentat certificate de autenticitate. De asemenea, aspectul exterior al ambalajelor,  precum si modul de inscripţionare au creat suspiciuni ca parfumurile sunt contrafăcute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Produsele cosmetice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți