marți, 23 iulie, 2024

Pierdut de UTA pe bani de nimic, Roșca ajunge la Dinamo după doar câteva zile

Distribuie articolul

Suporterii arădeni, însă nu doar ei, au fost astăzi martorii unei noi „combinații” de zile mari. Vorbim despre un nou caz al unui jucător pe care UTA îl pierde pe o sumă nesemnificativă în detrimentul altor cluburi din Superligă. Singura diferență, acum, este că nu mai vorbim ca de obicei despre CFR Cluj, ci despre Dinamo, echipa care ne-a bătut de două ori pe finalul sezonului trecut, interzicându-ne arădenilor bucuria de a ne vedea echipa jucând în Play-Off. N-o să mai discutăm despre cum ne-a bătut Dinamo, că știm cu toții deja toate poveștile și supozițiile. O să discutăm însă de un nou transfer – să-i spunem – ciudat.

Deci, despre Alexandru Roșca vorbim. Un băiat născut la Iași, însă crescut în curtea „Bătrânei Doamne”, dar pentru care se pare că cei care conduc clubul și cei care fac parte din staff-ul tehnic, n-au avut ochi. Mai exact, în vara anului trecut, Roșca era împrumutat la CSC Șelimbăr, în liga secundă. Un lucru perfect normal pentru un portar pe atunci de doar 19 ani, care îi avea concurenți pe post pe Florin Iacob și Danylo Kucher. E normal ca, dacă ai un portar de perspectivă, să-l trimiți împrumut undeva unde să joace, să capete experiență și încredere. Doar că, din câte am văzut ulterior, Roșca n-a fost trimis la Șelimbăr să capete experiență și încredere, sau nu astea par să fi fost intențiile celor care conduc UTA. Și spunem asta pentru că, dacă ai un fotbalist tânăr, de perspectivă și în ale cărui calități ai încredere, nu-i pui o clauză nesemnificativă. Sau faci asta doar dacă vrei să te scapi de el. Și asta s-a întâmplat în vara acestui an, după ce Alexandru Roșca făcuse un sezon foarte bun la formația sibiană, fiind unul dintre cei mai buni portari din liga secundă și fiind ales drept jucătorul sezonului de către suporterii celor de la Șelimbăr.

Ei bine, în această vară, cei de la Șelimbăr au activat acea clauză nesemnificativă pusă de UTA, de aproximativ 20.000 de euro, cumpărându-l definitv pe Roșca. Și, ce să vezi? După câteva zile, Roșca este vândut de CSC Șelimbăr la Dinamo pe ceea ce se aude a fi o sumă mult mai mare. Pesemne că Dinamo l-a urmărit pe Roșca de ceva timp și că probabil totul era pregătit dinainte, doar trebuia ca Șelimbăr să activeze acea clauză și mai apoi să-l redirecționeze spre Capitală. Nu ne-ar mira deloc ca Roșca să devină un portar excelent, fiindcă are toate atuurile. În fond, acest lucru s-a mai întâmplat și în urmă cu trei ani, când Horațiu Moldovan, un alt portar de perspectivă, era cedat gratis la Rapid, ca mai apoi să devină titularul echipei naționale într-un timp relativ scurt și chiar să fie vândut la Atletico Madrid.

Nu putem să nu ne întrebăm, cum se poate întâmpla pentru a nici nu mai știm câta oară, ca UTA să își piardă jucătorii fie gratis, fie pe bani de nimic? Cum se poate ca pentru a doua oară UTA să piardă un portar tânăr, aproape gratuit? Chiar nimeni din club nu este capabil să vadă acest potențial? Adică îl pierzi pe Alexandru Roșca, crescut de club și cu un potențial foarte bun, pentru ca ulterior să-ți dai afară toți cei trei portari din sezonul trecut și să-l aduci împrumut în locul lor pe Robert Popa, de la FC U Craiova. Curat „business” am putea spune… Mai rămâne doar ca Roșca să se ridice la un nivel foarte bun, ca mai apoi cineva să-și roadă unghiile de nervi. Desigur, acei cineva vom fi tot noi, suporterii…

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți