luni, 17 iunie, 2024

Peste o sută de vizitatori au trecut pragul Penitenciarului Arad | FOTO

Distribuie articolul

În cadrul unei acțiuni inedite a celor de la Asociația Turism Alternativ, peste o sută de arădeni au avut ocazia să viziteze Penitenciarul Arad.

Evenimentul „În spatele ușilor închise. Penitenciarul Arad” a dat startul sezonului de anul acesta al programului „Turist la tine acasă”, desfășurat de Asociația Turism Alternativ prin proiectul Arad Free Tours.

Duminică, 26 mai 2024, peste o sută de arădeni, dar și câțiva vizitatori din județele vecine, au aflat de la cei de la Penitenciarul Arad ce înseamnă un penitenciar atât de mare ca și cel de la Arad, cum se administrează o astfel de unitate, ce drepturi și obligații au persoanele private de libertate, care sunt activitățile de reintegrare în societate pe care le desfășoară penitenciarul din oraș, având totodată ocazia să descopere tehnica de intervenție din dotarea celor de la penitenciar.

Ghid le-a fost comisarul de poliție penitenciară Elvis Dobrescu, directorul Penitenciarului Arad. Întins pe o suprafață de peste 12 hectare, penitenciarul din Arad este cel mai mare din țară, ca număr de persoane private de libertate custodiate.

Vizita de la penitenciar nu a fost prima, anul trecut fiind organizat un eveniment similar, în toamnă. „Este a doua vizită pe care o facem la penitenciar, pentru că anul trecut nu am reușit să onorăm toate solicitările. Avem o colaborare fructuoasă cu cei de la penitenciar, anul trecut am avut și o premieră națională – un tur cu deținutele încarcerate în punctul de lângă Obor. Facem lucruri inedite, organizăm tururi în locuri neconvenționale în care oamenii în mod normal nu ar ajunge, în locuri care nu sunt percepute ca obiective turistice”, a declarat Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

ARAD FREE TOURS
Arad Free Tours este un proiect al Asociației Turism Alternativ și a fost lansat în 2013 de un grup de tineri voluntari. Au pornit acest proiect cu scopul de a promova istoria, cultura și valorile Aradul. Portofoliul lor constă în sute de tururi realizate, mii de turiști de pe cinci continente și zeci de evenimente organizate pentru localnici: tururi clasice, tururi tematice, tururi de nișă, tururi pe biciclete sau acțiuni de ecologizare și implicare civică. Totul pe bază de voluntariat, din pasiune pentru Arad!

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți