Peste 20 tone de deșeuri din aluminiu, depistate la P.T.F. Nădlac II

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră arădeni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 20.080 de kilograme de deșeuri constând în aluminiu, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele complete pentru tranzit.

În data de 03.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Nădlac II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 34 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în aluminiu de la o societate comercială din Austria, pentru o firmă din Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat  cu deșeuri de aluminiu pentru care șoferul nu a prezentat documentația completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 20.080 de kilograme de deşeuri.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.