Peste 2.200 de operații de cataractă, realizate gratuit în ultimii cinci ani, la Arad

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În ultimii cinci ani, la Spitalul Județean din Arad au fost realizate 2.279 de operații de cataractă, cu aparatura cumpărată de administrația locală.

Până în anul 2016 aceste operații se realizau doar în sistem privat și costau aproximativ 1000-1500 de lei, în vreme ce acum sunt gratuite.

„Arădenii au beneficiat de aceste intervenții chirurgicale în condiții moderne. Anul acesta, prin schimbarea metodei de intervenție, medicii arădeni au reușit să reducă timpul de recuperare la doar câteva zile, iar asta reprezintă un nou progres”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Operațiile de cataractă se realizează în regim de spitalizare de zi, la secția de Oftalmologie de pe strada Tudor Vladimirescu. Pacientul nu trebuie internat, petrece la spital doar câteva ore și este externat imediat după intervenție, revenind apoi numai pentru control.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.