Polițiștii au descins acasă la trei contrabandiști din Pilu. Au găsit țigări, zeci de litri de alcool, dar și documente și bani

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au desfășurat, în ziua de 1 noiembrie, 3 percheziții, la domiciliile a doi bărbați, de 43 și 52 de ani și a unei femei de 42 de ani, toți din Pilu.

În urma activităților desfășurate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.760 (388 pachete) de țigarete de diferite mărci, netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, 80 de litri de alcool etilic precum și mai multe înscrisuri (bani, caiete cu adnotări, cupoane de pensii) din care ar reieși practicarea activității de camătă.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, camătă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a peste 40 litri de alcool etilic, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit reprezentanții IPJ Arad.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.