Percheziții în Arad, Hălmagiu, Măgulicea, Fântânele și în județele Bihor și Timiș, la contrabandiștii de țigări

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în 6 localități din județele Arad, Timiș și Bihor.

Activitățile s-au desfășurat în dimineața zilei de 5 februarie, în municipiul Arad și localitățile Hălmagiu, Măgulicea, Fântânele din județul Arad, municipiul Timișoara din județul Timiș și municipiul Oradea, din județul Bihor.

În baza probatoriului administrat și a activităților desfășurate, au fost identificați 5 bărbați, cu vârste între 20-39 de ani, bănuiți de contrabandă calificată, care, în perioada august-septembrie 2021 ar fi deținut, și transportat, din județul Bihor, 2.100.158 țigarete (105.008 pachete) de contrabandă, netimbrate. Din această cantitate, 1.645.300 țigarete (82.265 pachete) au fost depistate de polițiști, în ziua de 8 august 2021, în remorca unui autotren parcat în Hălmagiu.

Totodată, 454.280 țigarete (22.714 pachete) au fost transportate și depozitate la liziera unei păduri situată între localitățile Hălmagiu și Hălmăgel, acestea fiind depistate de polițiști în luna septembrie a anului 2021.

Cei 5 bărbați, cercetați pentru contrabandă calificată, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, din cadrul Judecătoriei Gurahonț. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Secției 10 Rurală Gurahonț, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Direcției de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acţiuni nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.