Pecica îmbracă straie de sărbătoare vreme de cinci zile

Cultură Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Primăria Orașului Pecica, Consiliul Local și Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” marchează 19 ani de la momentul ridicării la rangul de oraș cu un program cultural-artistic variat.

Evenimentul va fi completat de Festivalul de Etnie Romă, organizat în cadrul proiectului „Creșterea incluziunii şi abilitării romilor în oraşul Pecica”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.

MIERCURI, 10 MAI

18:00 – Omagierea Zilei Independenței și a Zilei Regalității, cu muzică clasică. Invitați: solista Nicoleta Brola, pianista Carmen Stettner și violonistul Florin Mihai Gherghel (Sala Festivă a Primăriei)

JOI, 11 MAI

18:00 – Cupa Zilele Orașului la minifotbal (terenul sintetic de la sala mare de sport)

18:00 – Lansarea volumului „Zbor spre curcubeu” al poetei Eugenia Ponta Pete (sala Festivă a Primăriei)

VINERI, 12 MAI

10:00 – Festivalul concurs regional de folclor pentru preșcolari „Păstrători de Tradiții”, ediția a VII-a. Evenimentul începe cu parada portului popular pe ruta: Biserica Ortodoxă Sf. Trei Ierarhi – Piaţa Regele Mihai I

18:00 – Cupa Zilele Orașului la minifotbal (terenul sintetic de la sala mare de sport)

20:00 – Muzică și dansuri populare maghiare cu Ansamblul Búzavirág din Pecica și invitații lor: Orchestra Sergő din Budapesta, Ansamblul de Păstrare a Tradițiilor din Csanádpalota şi Orchestra de țitere a Asociației Culturale a Minorităților din Pecica

22:00 – Concert live: Vastag Csaba şi formația

23:00 – Bal stradal cu formația Roulette

SÂMBĂTĂ, 13 MAI

17:00 – Ședința Festivă a Consiliului Local (Sala Festivă a Primăriei)

18:00 – Cupa Zilele Orașului la minifotbal (terenul sintetic de la sala mare de sport)

18:30 – Premierea câștigătorilor Concursului de interpretare „Festivalul Primăverii Pecicane”

19:00 – 23:00 – Concursul de Frumusețe Miss Pecica. Între probele concursului: dans modern şi muzică uşoară cu formaţii ale Clubului Copiilor Pecica, muzică uşoară cu Iunia şi Adina Janik, dansuri populare cu Ansamblul Păstrătorii Tradiţiei din Pecica

22:30 – Premierea câștigătoarelor concursului de frumusețe

23:00 – Concert live: Nicole Cherry şi formația

24:00 – Discotecă în aer liber.

Prezentarea programului: Zoltan Lovas

DUMINICĂ, 14 MAI, începând cu ora 18:30, va avea loc, în Piața Regele Mihai I, Festivalul de Etnie Romă, cu: momente muzicale prezentate de copii pecicani, ansamblurile Arădeana, Junii Timişului și Păstrătorii Tradiţiei, urmate de Sandu Ciorbă cu formația (ora 21), apoi Jador cu formaţia (ora 22). Seara se va încheia cu foc de artificii, la ora 23.

Festivalul este organizat în cadrul proiectului „Creșterea incluziunii şi abilitării romilor în oraşul Pecica”, derulat în cadrul Programului „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

 *Evenimentele au loc în Piața Regele Mihai I, cu excepția celor la care este specificată locația. Concertele vor fi transmise, în direct, de Radio Zestrea – TV Pecica, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.