Pe lângă obișnuiții migranți afgani și pakistanezi, polițiștii de frontieră arădeni au găsit, ascunși prin marfare, și câțiva somalezi

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I si II – judeţul Arad au depistat douăzeci şi opt de cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Somalia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos.

În data de 22.02.2021, în jurul orei 12.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pentru sucuri, pe ruta România-Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din cinci adulţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, toţi cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil.

În cursul nopţii, la acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetăţean bulgar, respectiv un ucrainean, care transportau grupaje metalice, boilere şi pahare din sticlă pentru societăţi din Germania şi Franţa. Lucrătorii noştri au efectuat controlul mijlocului de transport şi au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, paisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, Pakistan şi Somalia, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 ani.

Astăzi, în jurul orei 03.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, opt persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt şase cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani şi doi cetăţeni din Pakistan în vârstă de 21, respectiv 24 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.