Pe cine vreți să păcăliți, domnule Meszar?!

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Conducerea AFC UTA a reacționat ieri, ca urmare a articolului Atât de „roz” e situația la UTA, că ANAF a pus sechestru pe bunurile clubului, iar restanțele salariale sunt cu lunile, informații preluate mai apoi inclusiv de către publicația Gazeta Sporturilor în articolul Bunuri sub sechestru la un club din Liga 1, dar managerul consideră situația ca fiind una bună: „Mașina era tot acolo!”. Astfel, ne-am trezit că domnii de la UTA ne fac mincinoși și tendențioși, fiindcă ne-am permis să arătăm suporterilor ce se întâmplă cu clubul pe care îl susțin. Numai că, ieșirea celor de la UTA ne arată cine dezinformează de fapt.

Haideți, deci, să luăm la purecat declarațiile managerului Attila Brosovszky. „Am plecat astăzi mai repede de la birou și nu am discutat problema în conducere. Bunurile sunt tot acolo, nu au fost confiscate”, a explicat Brosovzky pentru GSP. În primul rând, problema cu sechestrul nu e tocmai de ieri, ca domnul Brosovszky să poată spune că a plecat mai devreme acasă, ci e de la începutul acestei luni, deci aveau timp suficient să discute despre aceste chestiuni. Cât despre bunuri, evident că sunt tot acolo, n-a zis nimeni că au fost confiscate, ci sub sechestru.

Mai departe, același domn manager ne spune tuturor că ceea ce se întâmplă nu este rău și, mai grav decât atât, că acele controale făcute la club de instituții abilitate ar fi „cu dedicație”. Aceste declarații ar putea fi amuzante, dacă nu ar fi atât de grave. Adică domnul Brosovsky ne spune că instituțiile, multe dintre ele controlate politic chiar de politrucii care îi țin spatele lui Alexandru Meszar, fac controale cu dedicație. La îndemnul cui, domnule manager? Are presa putere să trimită instituții în controale? Are Suporter Club UTA această putere? Curată ipocrizie!…

În continuare, dăm curs „informării” pe care conducerea AFC UTA a făcut-o chiar pe site-ul clubului:

„Dezaprobăm știrile false, extrem de tendențioase devenite, din păcate cronice, publicate cu scopul de a discredita imaginea UTA-ei, în consecință suntem nevoiți să precizăm că: 

AFC UTA Arad nu are nicio datorie restantă la bugetul de stat (ANAF).

De asemenea, clubul nu are nicio datorie fiscală la bugetul local.

Dovada celor menționate mai sus o fac cele două certificate pe care le anexăm acestei informari”.

Menționăm că, în partea de jos a acestui articol, veți găsi și cele două „certificate” publicate de către cei de la AFC UTA, cu mențiunea însă, că certificatul de la ANAF nu a fost publicat în întregimea lui, ci doar partea care convine celor din conducerea clubului. Într-adevăr, din acele două foi reiese ca și cum AFC UTA n-ar avea datorii restante la bugetul de stat și nici la bugetul local. Ce trebuie să știe toată lumea este că, la bugetul local era și greu să aibă datorii AFC UTA, fiindcă oricum sumele pe care le au ei de plătit la bugetul local sunt mici și, mai important, dacă ar avea datorii către bugetul local, n-ar mai putea încasa banii de la Centrul Municipal de Cultură. Cât despre bugetul de stat, așa cum spuneam, documentul publicat de cei de la AFC UTA este doar parțial, adică doar prima pagină. L-am publica noi în întregime, doar că acel document le este disponibil doar lor momentan. Dar trebuie să sesizați formularea din propoziția referitoare la bugetul de stat, anume „datorie restantă”. Asta nu înseamnă că AFC UTA nu are datorii la ANAF, ci mai degrabă că au reușit să amâne plata acestora. Cel mai probabil de aici rezultă și sechestrul pus pe o sumedenie de bunuri ale clubului.

Nu putem să nu ne întrebăm, totuși, de ce conducerea AFC UTA a vorbit doar despre ce îi convine și doar parțial? De ce conducerea clubului nu arată public întreg bilanțul? De ce conducerea clubului nu vorbește despre restanțele salariale? De ce conducerea clubului nu vorbește despre acest sechestru pus de ANAF pe bunuri și de ce nu ni se explică ce înseamnă acest sechestru, de ce există? De ce nu ne vorbește domnul Meszar despre motivele pentru care și-a băgat nevasta în AFC UTA sau cum se justifică băgarea lui Călin Costea în AFC UTA? De ce nu ne vorbește domnul Meszar despre datoriile pe care AFC UTA le are către furnizori? Și, nu în ultimul rând, de ce nu ne vorbește domnul Meszar despre datoriile pe care AFC UTA le are chiar către el (acele creditări)? Suntem absolut convinși că toți suporterii așteaptă răspunsuri la aceste întrebări.

Până vom primi răspunsuri la aceste întrebări (probabil niciodată), vom publica câteva documente care sunt chiar publice și la îndemâna oricui. Și, mai important, vom lăsa documentele să vorbească pentru noi și vă vom lăsa pe dumneavoastră, cititorii și suporterii clubului UTA, să trageți concluziile.

Sechestrul:

Documentele publicate de către cei de la AFC UTA, cu mențiunea că, în ce privește Certificatul de Atestare Fiscală de la ANAF, aceștia au publicat doar prima pagină, nu și restul conținutului, unde ar putea fi văzute eventualele eșalonări ale datoriilor:

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.