Patru cetățățeni afgani, depistați de către jandarmi în centrul Aradului

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Vineri în jurul orei 11.00, la un obiectiv aflat în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, s-au prezentat patru bărbați care, la vederea jandarmului aflat în serviciul de protecție a obiectivului, au spus că sunt din Afganistan și solicită azil.

Având în vedere contextul pandemic, jandarmul a luat imediat măsura izolării acestora, pentru a nu fi în contact cu alte persoane și a solicitat în sprijin echipajul de intervenție.

Din discuțiile purtate, jandarmii au aflat că bărbații au venit din Serbia în cursul nopții și doresc să ajungă în spațiul Schengen, însă datorită condițiilor meteo nefavorabile și terminarea proviziilor, au decis să rămână în România solicitând azil.

Conform procedurilor, cei patru bărbați au fost predați Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad în vederea continuării cercetărilor pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care aceștia au ajuns pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.