Partida UTA – FC U Craiova 1948, arbitrată de bucureșteanul Radu Petrescu

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro / Claudia Carp

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Reprezentanții Federației Române de Fotbal (FRF) au decis astăzi că partida dintre UTA și FC U Craiova 1948, ce va avea loc mâine, va fi arbitrată de către Radu Petrescu, din București. Centralul din Capitală se va afla pentru a 11-a oară la centru într-o partidă de-a „Bătrânei Doamne” și pentru a 14-a oară într-o partidă a echipei patronată de Adrian Mititelu. Am putea spune că, cel puțin până acum, Petrescu nu prea a purtat noroc niciuneia dintre cele două echipe, bilanțul fiecăreia fiind mai degrabă negativ cu acesta la „centru”.

În ceea ce o privește pe UTA, formația arădeană a fost arbitrată de Petrescu de zece ori. De două ori în liga secundă, de două ori în partide de baraj și de șase ori în prima ligă. Din cele zece partide, arădenii au câștigat doar două (în 2013, 0-1 cu Corona Brașov și în 2023, 5-1 cu Gloria Buzău). Au mai fost patru egaluri (1-1 cu Voluntari, 1-1 cu FCSB, 0-0 cu Mioveni și 1-1 cu Rapid) și patru înfrângeri (1-3 cu Poli Timișoara, 1-2 cu Rapid, 0-1 cu ”U” Cluj și 2-4 cu Oțelul, aceste ultime două partide fiind în acest sezon).

De partea cealaltă, cei de la FC U Craiova 1948 l-au avut pe Radu Petrescu de 13 ori la „centru”, câștigând de trei ori, obținând patru remize și pierzând de șase ori.

În ceea ce îl privește pe Radu Petrescu, acesta a arbitrat în acest sezon în 20 de partide: 15 în Superligă, 2 în Liga Campionilor, 1 în Europa League, 1 în preliminariile Ligii Campionilor și 1 în prima ligă din Arabia Saudită. În cele 15 partide din prima ligă din România, Petrescu a arătat de 58 de ori cartonașul galben și de două ori pe cel roșu, acordând totodată nu mai puțin de 10 lovituri de la punctul cu var. Un aspect interesant în ceea ce privește cele zece penalty-uri acordate, este că acestea au fost dictate în doar șase partide: 2 în FC U Craiova – FCSB (unul pentru fiecare), 1 în Voluntari – Dinamo (pentru Voluntari), 1 în Farul – Sepsi OSK (pentru Farul), 1 în Petrolul – FCSB (pentru Petrolul), 2 în UTA – Oțelul (unul pentru fiecare) și 3 în CSU Craiova – ”U” Cluj (două pentru craioveni și unul pentru clujeni).

Brigada de mâine va fi completată de către bucureșteanul Mircea Grigoriu și bistrițeanul Mihai Marica, la cele două tușe, în vreme ce clujeanul Sorin Vădana va fi arbitrul de rezervă al partidei.

Arbitrajul VAR va fi asigurat de către bucureștenii Horia Mladinovici (arbitru VAR) și Radu Adrian Ghinguleac (arbitru AVAR).

Prestația brigăzii va fi observată de către timișoreanul Nicolae Grigorescu.

Meciul UTA – FC U Craiova 1948 se va disputa mâine, 2 martie 2024, de la ora 14:00, pe Arena „Francisc Neuman”, din Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.