miercuri, 19 iunie, 2024

Parma la un pas de promovare. Dennis Man, accidentat, a lipsit de la ultimul meci

Distribuie articolul

O veste bună și o veste proastă legată de internaționalul arădean Dennis Man. Vestea proastă este că acesta e accidentat, cea bună e că problema medicală nu este atât de serioasă încât să-i pericliteze prezența la Euro. Se pare că este vorba despre o leziune musculară care, conform presei italiene, ar urma să-l țină pe margine între 7 și 10 zile.

Man însă ar putea rata sărbătorirea promovării pe teren. Parma, fără el, a învins cu 4-0 pe Lecco și, cu trei etape înainte de final, are 5, respectiv 6 puncte față de urmăritoarele Como și Venezia. Dacă etapa viitoare Parma câștigă la Bari (locul 18) iar vreuna dintre cele două echipe aflate în spatele său nu înving la rândul lor, Parma e matematic promovată. Como urmează să joace acasă cu Citadella, echipă de pe locul 10 dar care trage din greu să prindă play-off-ul de promovare în timp ce Venezia merge la Catanzaro, echpa de pe locul 5.

În cazul în care astrele nu se aliniază pentru „cruciați“, aproape sigur Parma va face pasul decisiv peste două etape, când va evolua pe teren propriu cu Cremonese (locul 4) și când este foarte posibil să mai aibă nevoie de doar un punct pentru a fi matematic promovată. Cu acea ocazie, Man ar trebui să fie deja refăcut astfel încât să poată evolua, chiar dacă nu titular, deoarece este de anticipat că nu va fi forțat inutil de antrenorul Fabio Pecchia.

11 goluri și 5 pase decisive are Man în cont în cele 30 de meciuri jucate în acest sezon de Serie B, jurnaliștii italieni considerându-l cel mai bun jucător din al doilea eșalon al fotbalului italian. Parma vrea să-i prelungească contractul, fotbalistul arădean a declarat că își dorește să continue și în Serie A la echipa „gialloblu“ în ciuda interesului arătat de Napoli, Juventus sau Milan însă în ultimele săptămâni a apărut o nouă echipă care îi face marcaj strâns și care se pare ar fi făcut o ofertă „de nerefuzat“ pentru jucător: Borussia Dortmund. Rămâne de văzut dacă jucătorul va lua o decizie imediat după finalul campionatului sau va tărăgăna lucrurile până după Euro, acolo unde o evoluție remarcabilă îi poate crește cota, cu consecințe ușor de anticipat în ceea ce privește prețul său dar și salariul pe care-l va putea pretinde.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți