Pardoseală de tip tartan pentru locurile de joacă din Arad

Social Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Pentru protecția copiilor care frecventează locurile de joacă amenajate în municipiu, Primăria Arad prin Direcția Tehnică a demarat lucrările de amenajare a suprafețelor de joc cu pardoseală cauciucată de tip tartan.  Până în 20 aprilie, constructorul contractat de municipalitate este în cartierul Micălaca la cele 17 spații destinate celor mici din totalul celor 70, inventariate la nivelul municipiului.

Investiția este considerată de municipalitate o necesitate în condițiile în care în prezent cea mai mare parte a suprafețelor spațiilor de joacă din oraș sunt cu nisip, mărgăritar, iarbă sau pământ ce prezintă denivelări.  Nici suprafețele betonate amplasate în zona de siguranță a echipamentelor de joacă nu sunt o alternativă fericită, drept pentru care investiția în valoare de 9 milioane de lei realizată din bugetul local, va contribui la reducerea posibilităților de accidentare. În plus, suprafețele de tartan sunt rezistente la intemperii (îngheţ, dezgheţ), presupun costuri de întreținere mici  și contribuie semnificativ la înfrumusețarea zonelor de joacă, creându-se astfel un mediu propice pentru socializare, relaxare și petrecere a timpului în aer liber.

“Lucrările se vor întinde pe durata a 12 luni, ceea ce înseamnă că în toamnă, mare parte din locurile de joacă din oraș vor fi prevăzute cu suprafețe de tartan”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, iar din motive de siguranță vă rugăm pe cât posibil să evitați locurile de joacă aflate în lucru.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.