Operațiune ca-n filme, în miez de noapte, a polițiștilor arădeni, ajutați și de taximetriști, pentru capturarea unui recidivist care dăduse un tun de 100.000 de euro

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Noaptea trecută a fost una plină de suspans, polițiștii arădeni, dar și mai mulți taximetriști, trecând prin stări care mai de care, până la prinderea unui fugar recidivist, care a dat un tun de 100.000 de euro, încercând apoi să se facă nevăzut.

Totul s-a petrecut undeva la miezul nopții, când un bărbat din Arad a alertat Poliția că i-a fost furată o sumă fabuloasă.

Din informațiile noastre, s-ar părea că bărbatul în cauză ar fi vândut mai multe hectare de teren, alegându-se cu o sumă frumușică, de aproximativ 100.000 de euro. Ulterior, acesta s-a gândit să sărbătorească momentul alături de un așa-zis prieten. Și cei doi s-au apucat de băute, acasă la primul dintre ei. Evident, bărbatul nu s-a putut abține și a început să i se laude prietenului său despre cum și-a vândut respectivele terenuri și cum s-a ales cu o sumă fabuloasă. Mai mult, acesta i-a și arătat prietenului său „mormanul” de bani, pe care îi ținea într-o pungă din plastic.

Ei bine, după mai multe pahare, bărbatul în a cărui locuință s-au pus la băute cei doi a decis că are nevoie de un duș și s-a dus în baie. În câteva momente, prietenul său de pahar a pus mâna pe punga din plastic plină cu bani și s-a făcut nevăzut. Ajuns în stradă și cu o plasă plină cu bani, individul a pus mâna pe telefon și a chemat un taxi. Beat fiind, bărbatul i-a dat taximetristului suma de 400 de euro să îl ducă până în cea mai apropiată benzinărie să-și mai cumpere ceva de băut, încercând apoi să îl convingă pe taximetrist să îl ducă până la București, în timp ce îi flutura acestuia un teanc de bani. Din ce știm noi, taximetristul a refuzat cursa, deși se promitea a fiind una destul de bănoasă, astfel că și-a sunat un alt coleg, care a fost de acord. Cumva, nici nu e de mirare, când individul i-a oferit acestuia suma de 1.000 de euro în schimbul respectivei curse. Oricum și primul taximetrist avusese o noapte „bănoasă”, din moment ce a încasat 400 de euro pentru o cursă de numai 7 lei. Și duși au fost spre Capitală.

Între timp, ieșit de sub duș, bărbatul păgubit a alertat Poliția, iar aceștia au demarat o operațiune de a da de taxiul care îl transporta pe hoț tocmai spre București. Din informațiile noastre, unul dintre polițiști a avut inspirația de a lua legătura cu șeful respectivului taximetrist, acesta din urmă sunându-și angajatul și convingându-l să își pornească aplicația taxi, printr-un mesaj codificat. Ei bine, prin respectiva aplicație, polițiștii arădeni au putut urmări în timp real fiecare kilometru parcurs de acel taxi care îl avea la bord pe hoț. Într-un final, în colaborare cu polițiștii din Deva, au reușit să pună mâna pe acel individ, după ce mai multe autospeciale de Poliție au organizat o „ambuscadă” în trafic și au oprit respectivul taxi.

Aflăm că bărbatul care a furat punga cu bani este recidivist, acesta fiind eliberat din închisoare de curând. Acestea fiind spuse, nu putem să nu ne întrebăm ce a putut fi în mintea arădeanului care, obținând o sumă destul de importantă de bani în schimbul vânzării acelor terenuri, a decis să își țină banii acasă, într-o pungă din plastic? Ba să mai se și laude cu toți acei bani și, într-un exces de trufie izvorât din mai multe pahare cu alcool, să-i arate unui individ care de curând ieșise de la pușcărie. De cele mai multe ori, mândria și prostia se plătesc scump, iar acest arădean era să le plătească cu aproximativ 100.000 de euro. Norocul lui a fost că polițiștii au reușit să pună mâna pe prietenul său de pahar și să-i recupereze banii.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.