duminică, 21 iulie, 2024

Omul cu o singură față! Kucher „poker face“ posibil să-i fi salvat meciul lui Rednic

Distribuie articolul

Spuneam după meciul cu FCSB că Danylo Kucher i-a dat o palmă morală lui Mircea Rednic prin evoluția sa, una remarcabilă în ciuda celor 4 goluri primite, ucrainianul reușind prin cele 2-3 intervenții excelente să reducă proporțiile scorului. Cu toate acestea, în săptămâna care a urmat, antrenorul, în orgoliul său nemăsurat, a continuat bully-ingul asupra goalkeeperului de rezervă al Bătrânei Doamne declarând la conferința de presă premergătoare meciului că acesta nu are un joc de picior care să inițieze construcția așa cum vrea el și mai ales că nu-i place atitudinea lui deoarece indiferent ce se întâmplă la antrenamente și în meciuri „are aceeași față“, astfel că nu renunță la ideea de a-l înlocui pe postul de portar de rezervă al lui Iacob cu un goalkeeper român. După care… l-a titularizat deoarece căpitanul UTA-ei nu a fost refăcut nici pentru aceste meci.

Ei bine Kucher a răspuns la fel ca la meciul precedent. Cu aceeași figură de un aparent calm imperturbabil, pentru care l-ar invidia și un jucător de cărți profesionist, ucrainianul a intrat în poartă și a făcut un meci mare, la capătul căruia echipa sa a ieșit câștigătoare iar goalkeeperul Bătrânei Doamne are un mare merit în rezultatul final. Dintre intervențiile sale foarte bune, două este posibil să fi salvat UTA în momente cheie, care dacă ar fi luat o altă întorsătură, nu e deloc sigur că echipa noastră ar fi reușit să mai câștige cele trei puncte:

1. În minutul 24, la scorul de 0-0, Cosmin Matei îl păcălește și apoi îl depășește pe Benga la marginea careului mare, în lateral stânga, jucătorul lui Sepsi intră în suprafața de pedeapsă și șutează plasat către colțul lung. Stadionul a încetat să respire anticipând că mingea va scutura interiorul plasei laterale dar Kucher plonjează cu un reflex imediat și reușește să împingă acrobatic mingea în corner, deturnându-i decisiv direcția.

2. În prelungirile meciului (minutul 90+1), Șafranko rămâne liber în careul nostru, din nou în lateral stânga, are poziție foarte bună de finalizare la câțiva metri de poartă însă Kucher iese senzațional din poartă, se lățește ca un păianjen uriaș în fața atacantului advers și reușește incredibil să blocheze mingea. Aceasta ricoșează la Kevin Varga însă Kucher, după ce a blocat primul șut, rămâne pe poziție iar noul transfer al covăsnenilor nu poate imprima mingii o traiectorie care să-l ocolească pe Danylo șutând direct în acesta. Dublă intervenție decisivă!

După meci, Rednic n-a mai avut ce să facă și s-a declarat învins de portarul său, admițând că nu se mai pune problema renunțării la el. Însă orgoliul a rămas intact deoarece antrenorul n-a acceptat că l-a judecat greșit pe ucrainian ci și-a motivat decizia prin o anumită schimbare a acestuia care, vezi Doamne, a făcut în sfârșit ceea ce se aștepta de la el: „Merită un loc pe lista de jucători străini. Asta vreau de la jucătorii care au jucat mai puțin, să-mi arate că pot să mă bazez pe ei, să-mi arate că poate am greșit că nu i-am dat mai multe șanse, dar să fim realiști, Florin a făcut meciuri bune. Dar asta vreau, să facă diferența iar astăzi el a făcut diferența, au fost momente importante în care a dat siguranță“ a spus Rednic.

Adevărul este că, fără să fie un portar senzațional (deși în ultimul meci chiar a evoluat ca unul), Kucher a fost mereu o alternativă decentă și de nădejde la Iacob. Nimeni și nici el nu a pretins locul de titular în condițiile în care Iacob este unul dintre cei mai buni portari din campionat, deci domnul Rednic și-a recunoscut o falsă greșeală aici. Însă Kucher în acest meci în care „l-a convins“ pe Rednic nici nu s-a transformat într-un Neuer al jocului de picior și nici nu și-a pus vreo 3-4 măști pe față, ca să aibă câte una pentru fiecare fază, așa cum i-ar place antrenorului. Kucher a fost același dintotdeauna iar dacă Rednic a observat abia acum că acest portar merită un loc în lotul echipei sale, asta este problema lui. Nu trebuie să o recunoască public, știm că antrenorii, mai ales cei cu experiență în spate, sunt foarte orgolioși dar poate că va învăța din acest caz o lecție, anume aceea de a nu mai lovi atât de ușor cu declarații negândite în oameni care-și fac cu decență și profesionalism meseria.

Revenind la Kucher, de semnalat că a primit aprecierile cuvenite de acolo de unde probabil sentimental contează mai mult, anume de la suporteri, care i-au scandat numele. Peste câteva ore, portarul le-a răspuns cu un frumos mesaj pe contul său de Instagram: „Dragi suporteri, vreau să vă mulțumesc din adâncul inimii pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ați spus, pentru susținerea și încrederea voastră. Sunteți cei mai buni! Haide UTA!”

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți