marți, 23 iulie, 2024

Odată cu venirea lui Kadiri, pare că Rednic își face o selecționată africană

Distribuie articolul

Clubul UTA tocmai a anunțat faptul că a reușit să „fure” semnătura atacantului nigerian Jordan Kadiri. În vârstă de 24 de ani, Kadiri este în „tiparul” lui Mircea Rednic, adică este fotbalist african, trecut prin Belgia.

Odată cu sosirea lui Kadiri la Arad, Rednic va avea sub comandă cel puțin cinci fotbaliști africani: Ibrahima Conte (Guineea), Eric Omondi (Kenya), Ezekiel Imoh (Nigeria), Kouya Mabea (Coasta de Fildeș) și, desigur, Jordan Kadiri (Nigeria). Iar clubul îi mai are și pe Jospeh Godwin (Nigeria), Fred Nii Nortey (Ghana), Emmanuel Dogbey (Ghana), Blessing Boateng (Ghana), David Avalumun (Nigeria), Nasiru Abdullahi (Nigeria), Solabi Olabode Oyewole (Nigeria), Agha Obinna (Nigeria) și pe Bruce Nortey (Ghana), toți aceștia fiind împrumutați sezonul trecut pe la diferite formații din ligile inferioare. Iar sezonul anterior, prin curtea „Bătrânei Doamne” au mai trecut alți trei fotbaliști născuți în Europa, dar cu origini și chiar cetățenii africane: Godberg Cooper (Italia / Ghana), Reagy Ofosu (Germania / Ghana) și Kevin Luckassen (Olanda / Ghana).

Revenind la Jordan Kadiri, acesta și-a început cariera de fotbalist profesionist în țara natală, la Nasarawa United, de unde în 2019 a fost transferat de către suedezii de la Östersunds FK. În vara anului 2020, belgienii de la Lommel SK plăteau 1,2 milioane de euro pentru transferul nigerianului, pe care un an mai târziu îl împrumutau în Norvegia, la Strømsgodset. În același an, în decembrie, revine la Lommel doar pentru ca în februarie să fie trimis înapoi în suedia, împrumut, chiar la echipa care l-a adus în Europa, adică la Östersunds. După o jumătate de an, în vara anului 2022, revine iar la Lommel, unde rămâne totuși un sezon. În septembrie 2023 este împrumutat tot în liga secundă belgiană, la Francs Borains, formație care termină sezonul pe locul 14 din 16. Revenit la Lommel, lui Kadiri nu i se mai prelungește contractul, astfel că devine jucător liber și semnează cu UTA.

Cifrele lui Jordan Kadiri arată în felul următor:

  • Nasarawa United (Nigeria – prima ligă) – 2 partide – 0 goluri – 0 pase de gol;
  • Östersund (Suedia – prima ligă) – 21 partide – 5 goluri – 2 pase de gol;
  • Östersund (Suedia – liga secundă) – 14 partide – 1 gol – 0 pase de gol;
  • Östersund (Suedia – cupă) – 3 partide – 4 goluri – 1 pasă de gol;
  • Lommel SK (Belgia – liga secundă) – 38 de partide – 5 goluri – 2 pase de gol;
  • Lommel SK (Belgia – cupă) – 3 partide – 0 goluri – 0 pase de gol;
  • Strømsgodset (Norvegia – prima ligă) – 7 partide – 1 gol – 0 pase de gol;
  • Strømsgodset (Norvegia – cupă) – 1 partidă – 3 goluri – 0 pase de gol;
  • Francs Borains (Belgia – liga secundă) – 19 partide – 9 goluri – 1 pasă de gol;
  • Francs Borains (Belgia – cupă) – 2 partide – 1 gol – 0 pase de gol.

În acest moment, Jordan Kadiri este cotat la 200.000 de euro de către site-ul Transfermarkt, iar cota maximă, adică 900.000 de euro, și-a atins-o în 2020, pe când avea 20 de ani și când belgienii de la Lommel plăteau pentru el 1,2 milioane de euro.

Contractul lui Kadiri cu UTA se va întinde pe un sezon, clubul având însă opțiunea de a prelungi pentru un al doilea.

Distribuie articolul

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți