O surpriză de care avem nevoie

Sport

Scris de Giuliano Junc

Se spune că dacă eşti o echipă de nivel mediu spre slab, meciurile cu forţele principale ale campionatului le poţi trece la capitolul pierderi asumate, orice punct venind de acolo fiind un bonus. Se mai spune de asemenea că nu contează prea mult ordinea meciurilor din moment ce până la urmă tot va trebui să joci cu fiecare echipă. Există însă conjuncturi în care cele două postulate devin clişee iar cei implicaţi au datoria de a le contesta valabilitatea. O asemenea conjunctură este, din punctul nostru de vedere, şi cea în care se află UTA înainte de meciul din această seară cu CS Universitatea Craiova.

În acest moment Bătrâna Doamnă e pe locul 12 în clasament, cu 4 puncte. Are în faţă o serie de foc cu Universitatea Craiova, FCSB, Sepsi şi probabil restanţa cu Farul Constanţa; toate patru, echipe care trag la podium, joacă sau au jucat în cupele europene. Nu-i greu de intuit cam ce poziţie ar urma să ocupe echipa noastră în clasament dacă nu va reuşi să răstoarne calculele hârtiei în niciuna dintre aceste partide; 4 înfrângeri consecutive ar duce-o în fundul ierarhiei. Chiar dacă apoi ar urma o serie de meciuri mai uşoare, atmosfera vestiarului şi starea mentală a jucătorilor ar fi cu certitudine una sumbră, aspect care ar putea influenţa negativ atât jocul cât şi rezultatele din respectivele meciuri. Din acest motiv, considerăm că UTA nu îşi poate permite să treacă toate cele 4 meciuri care urmează la pierderi asumate şi, în ciuda statutul inferior faţă de adversari, trebuie să îşi propună să scoată obligatoriu ceva puncte din aceste partide; nu ca bonus ci ca necesitate.

Chiar dacă se joacă în deplasare, meciul din această seară reprezintă o oportunitate pentru UTA. Deşi este o echipă bună, Universitatea Craiova în fiecare an dovedeşte fragilitate şi inconstanţă. Publicitatea făcută unor jucători din lotul „juveţilor” nu are de fiecare dată corespondent în realitate iar echipa patronată de Mihai Rotaru, în ciuda investiţiilor, nu reuşeşte să îşi îndeplinească obiectivul devenit obsesie: titlul. În plus, Universitatea şi-a făcut un obicei din a începe ezitant sezoanele, nici acesta nefăcând excepţie. Şi, la fel ca Ouzounidis sau Balint în sezoanele respective, Eugen Neagoe a plătit cu scaunul. În locul său a revenit Laurenţiu Reghecampf însă nici acesta nu poate face minuni peste noapte. Da, Craiova a câştigat cu un categoric 4-1 la Iaşi dar în ciuda scorului echipa nu a zburdat; dimpotrivă a fost condusă mult timp şi a întors soarta meciului abia după ce a rămas în superioritate numerică.

Aşadar, e o pâine de mâncat în Bănie dar pentru asta echipa noastră trebuie să aibă colţii foarte bine ascuţiţi. Universitatea poate fi învinsă ori măcar împiedicată să câştige printr-o organizare defensivă fără cusur, prin atenţie şi determinare pe faza defensivă plus concentrare şi sânge rece la ocaziile de contraatac, care cu certitudine vor veni având în vedere stilul de joc avântat al gazdelor. Avem de asemenea nevoie de un antrenor foarte inspirat în a alege atât primul 11 cât şi schimbările. Practic, UTA trebuie să fie la cel mai bun nivel al său posibil în acest moment. Care e acesta doar Mircea Rednic ştie dar, după o săptămână şi jumătate de antrenamente plus două meciuri de pregătire, ne aşteptăm să vedem un pas înainte atât în ceea ce priveşte capacitatea fizică a jucătorilor cât şi omogenitatea şi relaţiile de joc.

UTA se prezintă la ora meciului fără mai vechii absenţi din cauze medicale, Stroungis şi Ahmet. Îi vom putea vedea în schimb la lucru (asta dacă Rednic e şi el e acord) pe Stolnik şi Holst, ultimele achiziţii ale roş-albilor. Vucenovic însă a făcut abia ieri primul antrenament cu echipa şi probabil nu va fi în lot. De cealaltă parte, un ochi plânge, altul râde. Reghecampf încă nu-l are la dispoziţie pe Koljic dar se va putea baza pe noua achiziţie, Jasmin Kurtic, mijlocaş adus de la PAOK Salonic.

Partida începe la ora 21.30 şi este transmisă în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 2 şi Orange Sport 1. Pentru cei care nu vor putea viziona partida, vom oferi în format live text cele mai importante amănunte de la acest meci.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.