O parte din județul Arad intră sub Cod Portocaliu de caniculă, iar o altă parte sub Cod Galben de ploi torențiale, grindină și vijelii

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Potrivit meteorologilor, județul Arad se va afla astăzi sub două avertizări. În primul rând, este vorba despre o avertizare de Cod Portocaliu, fenomenele vizate fiind un val de clădură persistentă, caniculă și disconfort termic accentuat.

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie spun că, în cursul zilei de miercuri (30 iunie), în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valul de căldură și disconfortul termic deosebit de accentuat vor persista, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.

Totodată, joi (1 iulie), în estul și sudul teritoriului disconfortul termic se va menține ridicat.

De asemenea, vorbim despre o avertizare de Cod Galben, iar fenomenele vizate se referă la o instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizarea de Cod Galben intră în vigoare miercuri, la ora 11:00, și va fi valabilă până joi, la ora 12:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri după orele serii și în restul teritoriului.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.