vineri, 19 iulie, 2024

O mulțime de angajați ai Spitalului Județean Arad, infectați cu virusul SARS CoV-2. Câți dintre aceștia sunt vaccinați, câți nu și mai ales de ce?

Distribuie articolul

În urmă cu trei zile, luni, primim un telefon de la un medic din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care, printre altele, ne spune că în spital e „jale” și că sunt foarte mulți medici și asistenți infectați cu virusul SARS CoV-2 și care, mai spunea medicul în cauză, ar avea simptome nu tocmai ușoare, în condițiile în care aceștia ar fi deja vaccinați împotriva coronavirusului.

Mai mult sau mai puțin întâmplător, deși parcă nimic nu e chiar întâmplător, în exact aceeași seară aflăm, de la o altă cunoștință, de data aceasta o persoană din sistemul medical privat, despre o situație oarecum asemănătoare, doar că informațiile nu se refereau la personalul medical, ci la pacienți. Îi vom proteja identitatea, din motive lesne de înțeles, însă nu putem să nu redăm câte ceva din discuția avută: „Aveam o speranță că, odată cu vaccinul, scăpăm de povestea asta. Dar acum… o grămadă de bolnavi de covid, deși sunt vaccinați. Și nu forme ușoare, ca în toamnă-iarnă, ci cu internări în spital”.

Ei bine, nu puteam să trecem cu vederea peste astfel de informații, oricât ar fi ele de credibile sau incredibile, așa că am luat legătura cu reprezentanții Spitalului Județean, pentru a vedea exact care este situația în ceea ce privește personalul medical, să aflăm câți dintre aceștia sunt confirmați pozitiv și câți au fost vaccinați înainte de a fi confirmați.

Aflăm astfel că nu mai puțin de 29 de angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt confirmați în acest moment cu virusul SARS CoV-2.

Dintre cei 29, s-ar părea că ar fi vorba despre un medic, nouă asistente, respectiv 19 alți angajați ai instituției. Despre aceștia din urmă, nu știm exact ce statut au în cadrul spitalului, că sunt infirmieri, brancardieri, personal auxiliar, instalatori sau ce alte categorii de angajați or mai exista în cadrul SCJU Arad.

În același timp, aceiași reprezentanți ai Spitalului Județean Arad, ne-au comunicat faptul că doar o singură persoană dintre cei 29 ar fi fost vaccinată înainte de a fi depistată pozitiv. Potrivit celor de la SCJU Arad, un singur asistent a făcut o formă ușoară de Covid-19, după ce ar fi fost vaccinat, acesta aflându-se în momentul de față acasă, în izolare.

Totuși, fără a intenționa să arătăm cu degetul către cineva, situația dată nu poate să nu ridice anumite semne de întrebare. În primul rând, nu avem cum să nu ne întrebăm de ce un număr atât de mare dintre angajații Spitalului Județean Arad nu este vaccinat? Și, atenție(!), aici vorbim doar despre cei care au fost confirmați pozitiv acum, adică 28 de persoane nevaccinate. Este posibil ca numărul angajaților instituției care nu sunt vaccinați să fie mult mai mare, doar că aceștia nu au fost depistați pozitiv.

Totodată, în timp ce documentam acest material, am reușit să aflăm, de la mai multe persoane, despre alte cazuri de persoane deja vaccinate și care au făcut totuși forme ușoare sau medii de Covid-19. E drept, totuși, că unele dintre aceste persoane reușiseră să facă doar prima doză de vaccin, dar și că unele aveau deja făcut și rapelul.

În final, menționăm că, înaintea publicării acestui material, le-am solicitat reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad o situație cu pacienții internați pe secțiile Covid-19. Mai exact, câți pacienți bolnavi de coronavirus sunt internați în acest moment pe secțiile SCJU, respectiv câți dintre aceștia au fost vaccinați înainte de a ajunge la spital. Vom reveni și cu aceste amănunte, imediat ce informațiile ne vor fi comunicate.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți