O lună „de foc” au avut salvatorii de la ISU Arad. Peste 1.300 de misiuni

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldis” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în luna septembrie nu mai puțin de 1.336 misiuni de intervenție.

Aceste misiuni au fost:

–  1071 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

– 39 incendii la locuințe, anexe, autoturisme, deșeuri vegetale, resturi menajere.

S-a intervenit pentru stingerea incendiilor astfel:

– 10 incendii la locuințe;
– 5 incendii la anexe;
– 3 incendii la alte proprietăți ( autoturisme, utilaje agricole);
– 6 incendii la vegetație uscată, resturi vegetale, miriște;
– 15 incendii la alte obiective.

🔥 199 misiuni pentru decontaminarea personalului și tehnicii de intervenție în urma transportului persoanelor confirmate cu noul coronavirus către unități medicale.

🔥 3 intervenții pentru descarcerare.

🔥 2 misiune de salvare animale.

🔥 8 misiune de asigurare a unor evenimente publice de amploare în vederea prevenirii apariției unor situații de urgență.

🔥 3 misiuni de supraveghere a zonei în urma producerii unor situații de urgență în urma unor accidente rutiere.

🔥 11 alte situații de urgență.

Luna septembrie a fost caracterizată de o scădere a numărului de incendii față de luna august 2021 și de o creștere foarte mare a numărului de intervenții ale echipajelor SMURD pe fondul creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

O creștere de peste 150% față de luna august s-a înregistrat si la misiunile de decontaminate ale echipajelor SMURD care acordă asistența medicală prespitaliceasca persoanelor suspecte sau pozitive COVID 19.

De altfel, in luna septembrie a fost reoperaționalizat punctul de decontaminare a subunității din Ineu pentru decontaminare a personalului și tehnicii care transportă bolnavi la Spitalul din Ineu.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.