O casă din Frumușeni a fost cuprinsă de flăcări, noaptea trecută

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Noaptea trecută, in jurul orei 03:47, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad a fost alertat, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, de producerea unui incendiu, izbucnit la o casă particulară din localitatea Frumușeni.

La ora 03:51 am fost informați de șeful SVSU din localitate , care se afla la fata locului că incendiul se manifesta generalizat, si la hala (crescatoria) de pui pe care o deținea proprietarul imobilului cât și la nivelul acoperișului locuinței.
Până la primirea apelului prin 112, SVSU Frumușeni a acționat cu 5 voluntari.

De îndată, la locul intervenției au fost alocate forțe si mijloace ale Detașamentului de Pompieri Arad, care s-au deplasat la fata locului cu 2 Autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 echipaj SMURD, cu un total de 9 subofițeri.

Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că flăcările se manifestau violent, la hala de lângă imobil cât si la acoperișul casei.

Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ o ora si jumătate.

Au ars acoperișul casei, in proporție de 30% si au pierit 6000 pui de prepeliță, 900 pui de găină si 100 pui de rată
Suprafața totala afectată: aproximativ 600mp.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind “scurtcircuit electric”

Reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică!

Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite!

În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective.

Un scurt circuit poate duce la incendiu. Pentru a preveni aceste defecţiuni, va trebui să acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză.

* aparatele electrice, cablurile electrice, prizele şi întrerupătoarele cu defecţiuni sunt surse frecvente de incendiu.
* pentru remedierea aparatelor şi instalaţiilor electrice defecte se apelează la specialişti.
* nu trageţi de cablul pentru debranşarea unui aparat electric: acesta se poate deteriora, devenind o sursă de incendiu.
* nu folosiţi prize multiple: adeseori suprasolicitate, acestea se încălzesc şi există riscul producerii unui incendiu
* in cazul unui scurtcircuit, se interzice folosirea, la înlocuirea siguranţei, a unui fuzibil cu diametrul mai mare decât cel corect: prin utilizarea unui fuzibil mai gros, a liţelor, cuielor, monezilor, în cazul suprasolicitării reţelei electrice sau a unui scurtcircuit, acesta nu se mai poate topi, conducând la încălzirea puternică a cablului de alimentare sau a prizei, în aceste condiţii putându-se declanşa un incendiu.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.