joi, 30 mai, 2024

O arădeancă fără șanse de a supraviețui va salva alte vieți. După acordul familiei, mai mulți medici au început operațiile de prelevare a organelor

Share

În urmă cu câteva minute s-a încheiat, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, o nouă prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 50 de ani.

Din păcate femeia nu mai avea șanse să supraviețuiască, iar familia, deși se află într-o situație disperată și-a dat acordul pentru a dona organele, care pot fi prelevate, în speranța că așa va putea salva alte vieți.

O echipă de medici și asistente, împreună cu coordonatorul de Transplant, au prelevat rinichii, iar o echipă de medici din Cluj au prelevat ficatul pacientei.

Organele vor ajunge în perioada imediat următoare la oameni a căror viață depinde, în aceste momente, de transplant.

„A fost o decizie deosebit de grea pentru familia pacientei însă, acum în prag de sărbători, cei dragi au dorit ca pierderea lor să fie un dar pentru alți semeni. Organele prelevate la Arad vor salva viața unor oameni aflați în grea încercare astăzi. Mulțumim familiei pacientei pentru gestul extraordinar”, a declarat Dana Moț, coordonator Transplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți