O altă asistentă din județul Arad a murit. Aceasta era internată la ATI, după ce a fost depistată pozitiv cu COVID-19

Sursă imagine: Facebook

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Încă o veste tristă a lovit în aceste zile sistemul medical arădean, după ce o altă asistentă a murit. Reamintim că, de la începutul pandemiei COVID-19 și până acum, patru angajate ale spitalelor din județul Arad au murit, toate patru fiind și infectate cu coronavirus.

Primul deces a fost înregistrat în primele luni ale pandemiei, fiind vorba despre Mihaela Meszaros, infirmieră pe secția Diabet din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Relativ recent, în urmă cu două săptămâni și jumătate, Anamaria Ciurdar, asistentă la Serviciul de Ambulanță al Județului Arad – punctul de lucru Ineu, și-a pierdut și ea viața, la numai 48 de ani. O zi mai târziu, o altă veste tragică a lovit sistemul medical arădean, când Daciana Grada, asistent medical pe secția Ortopedie din cadrul SCJU Arad, a murit la doar 45 de ani.


Citește și: Încă o asistentă din Arad a pierdut lupta cu coronavirusul. Avea 45 de ani și s-a stins în această seară, la ATI


Iată că, la puțin peste două săptămâni de la decesele Anamariei Ciurdar și Dacianei Grada, o altă colegă de-ale celor două a murit. Este vorba despre Aurica Balint, asistentă în cadrul Spitalului Orășenesc Ineu. Femeia a fost depistată pozitiv la testul pentru virusul SARS CoV-2 și, din spusele colegilor ei, s-a stins foarte repede, evoluția virusului fiind una galopantă. Potrivit managerului Spitalului Orășenesc Ineu, Monica Mang, Aurica Balint a fost depistată pozitiv pe data de 4 noiembrie și nu ar fi suferit de alte boli.

„Soţul său a fost primul care s-a infectat şi a fost internat la noi în spital, în timp ce colega noastră a rămas acasă în izolare, iniţial fiind asimptomatică. În 3 noiembrie s-a simţit foarte rău şi a cerut testare, astfel că o ambulanţă a fost trimisă acasă pentru recoltare de probe. Totuşi, pentru că se simţea tot mai rău, seara a venit la noi în Urgenţă şi am constatat că avea saturaţie mică, de 80, aşa că am trimis-o la Urgenţe în Arad, iar a doua zi când a venit confirmarea că este pozitivă, am adus-o la Ineu şi am internat-o la Terapie Intensivă. Deşi a beneficiat de schema completă de tratament, a avut o evoluţie galopantă a bolii”, a declarat Monica Mang pentru cei de la Agerpres, completând și faptul că „În toţi cei 30 de ani în care a lucrat la noi în spital, nu a fost o dată bolnavă şi nu a avut o zi de concediu medical. Nu avea alte afecţiuni, cu atât mai mult toţi colegii suntem şocaţi că am pierdut-o din cauza acestui nou virus. Este greu să vezi cum un coleg îţi moare pentru că nu îl poţi ajuta”.

Asistentul medical Aurica Balint avea 55 de ani.

Transmitem, la rândul nostru, pe această cale, sincere condoleanțe familiei și colegilor acesteia!


Citește și: Anamaria Ciurdar, asistent în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Arad, a fost învinsă de coronavirus

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.