marți, 23 iulie, 2024

Nu ne plac bosniacii. UTA – FK Sarajevo 1-3 (1-0)

Distribuie articolul

Echipa lui Mircea Rednic a pierdut și al doilea amical din stagiul de pregătire de la Rogla și tot în fața unei echipe bosniace. După 1-2 cu campioana Borac Banja Luka, Bătrâna Doamnă a înclinat azi steagul în fața ocupantei locului 4 la finele sezonului trecut, FK Sarajevo. A fost o victorie la o diferență chiar mai mare, scorul final fiind 1-3, după ce UTA a condus la pauză cu 1-0.

Conte a deschis scorul în minutul 34 reluând, cu capul în plasă, de la marginea careului mic, o minge expediată excelent din corner, la colțul lung, de către Fabry. În minutul 57 FK Sarajevo a egalat prin Catakovic, care a finalizat, din mijlocul careului, un contraatac excelent executat de către coechipierii săi. Peste 11 minute, o altă fază colectivă reușită a bosniacilor aduce mingea în flancul drept, de unde Beganović, nemarcat, îl învinge pe Popa cu un șut la colțul lung. Scorul final va fi stabilit în minutul 79 de Anđušić, care a transformat un penalty foarte ușor acordat, după o fază în care Diogo Rodrigues a fost sancționat cu henț în careu, deși a părut să aibă mâna lipită de corp.

A fost un meci mult mai antrenant decât cel cu Borac Banja Luka, deoarece s-a jucat în cea mai mare a timpului într-un ritm mai alert, iar echipele au fost preocupate în primul rând să ajungă cât mai repede la poarta adversă, de aici rezultând un meci cu multe faze de poartă. Cel mai probabil, explicația acestei noi înfrângeri stă în oboseala jucătorilor, „munciți“ din greu cu antrenamente fizice în această perioadă. Acest lucru s-a văzut din diferența foarte mare de tonus și calitate a jocului (în ceea ce privește echipa noastră) dintre cele două reprize. În prima, mai ales în primele 30 de minute, Bătrâna Doamnă a fost echipa mai bună, dominând uneori cu autoritate jocul. După pauză însă, jucătorii îmbrăcați în argintiu, au fost depășiți la toate capitolele, dând impresia, în startul reprizei, că asistăm la un meci de box în care unul dintre luptători se clatină vizibil. Apoi, spre final, când au apărut forțele proaspete în teren, s-a plătit tribut lipsei de omogenitate, formula avută de UTA în teren în ultimele 20 de minute fiind una mai degrabă experimentală.

Spre deosebire de meciul de luni, Mircea Rednic a ținut mai mult în teren jucătorii cu care a început meciul, nemaischimbând formula aproape complet la pauză. Cei care astăzi au jucat mai puțin, sau chiar deloc, având în vedere că Mitrovic, Iurasciuc și Dumiter nu au fost nici măcar pe bancă, probabil vor primi minute mai consistente mâine, în amicaul cu austriecii de la ASK Voistberg.

În partida de astăzi l-am remarcat pe portarul Dejan Iliev, autor al câtorva intervenții excelente, atât în prima repriză cât și în debutul părții a doua, când colegii din fața sa au fost depășiți aproape în fiecare fază. De remarcat că goalkeeperul macedonean a evoluat tocmai împotriva echipei la care a evoluat în primăvara acestui sezon. De asemenea, Abris Samson, unul dintre jucătorii tineri aflați în probe la UTA, a început foarte bine meciul, cu numeroase incursiuni periculoase în flancul drept. Din păcate se pare că a acuzat ceva probleme medicale, deoarece a fost înlocuit de Calotă în minutul 39. Jucătorul Academiei a fost apoi scos de pe teren în minutul 56 pentru a fi ulterior retrimis pe gazon în locul lui Omondi, pentru ultimul sfert de oră.

Și, dacă tot am vorbit despre jucători și schimbări, iată formula folosită astăzi de Mircea Rednic: Iliev (61. Popa) – Râpă (61. David), Conte, Benga (cpt), Anișorac (61. Trif) – Mihai (73. Ahmet), Van Durmen (56. Pedro) – Samson (39. Calotă, 56. Rodrigues), Fabry (61. Halaf), Omondi (73. Calotă) – Ezekiel (61. Cristea).

Cu siguranță că rezultatele nu sunt neapărat un obiectiv principal al unui asemenea cantonament dar totuși, pentru liniștea suporterilor, ar fi de dorit ca UTA să se întoarcă la Arad măcar cu o victorie. Are ocazia să o bifeze mâine, când se deplasează în Austria, în micuța localitate St. Veit am Vogau, pentru un meci amical cu ASK Voistberg, echipă care tocmai a promovat în liga secundă din țara lui Mozart. Amicalul cu austriecii a fost perfectat în locul celui care ar fi trebuit să aibă loc duminică, împotriva sârbilor de la Napredak Krusevac, meci care a fost anulat. Partida de mâine va începe la ora 19:00, ora României.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți