Nouă migranți din India, Siria și Irak, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat nouă cetăţeni din India, Siria și Irak, solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera, ascunşi într-o autoutilitară care se deplasa în Ungaria.

În data de 29.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Acesta transporta un palet cu polistiren, fără documente de proveniență, pe ruta România-Ungaria.

În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, într-un compartiment special amenajat în interiorul paletului cu polistiren au fost descoperiţi  nouă cetăţeni străini.

Persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Siria și Irak, majoritatea solicitanţi de azil în România.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.