vineri, 19 iulie, 2024

Ni se pregătește ceva la Cluj? Meciul cu echipa lui Emil Boc e arbitrat de un politician din PNL!

Distribuie articolul

Nu ne place chiar deloc să vorbim despre lucruri care nu ar trebui să aibă nici cea mai mică legătură cu un meci de fotbal dar ne vedem puși din nou în situația de a o face. Pentru că nu putem să ne facem că nu vedem niște lucruri care sunt departe e a fi în regulă.

Astfel UTA joacă mâine la Cluj cu Universitatea, al cărui președinte de facto este chiar primarul orașului, Emil Boc. Nu mai departe de luna noiembrie a acestui an edilul orașului declara că s-a întâlnit cu niște investitori turci interesați să preia Universitatea, punându-le însă condiția ca aceștia să păstreze la club „actuala formulă“. Nu-i așa că pare cunoscut? Bine, Emil Boc măcar își manifestă influența pe față, nu adoptă tactici de genul nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase cum practică unii cu cartea de muncă prin locuri care încep cu „brux“ și se termină cu „les“. Aducem în atenție aceste lucruri nu pentru că ne-ar interesa foarte mult ce se întâmplă la Cluj și la U (altfel un oraș și un club demne de respect) ci pentru a demonstra legătura ombilicală pe care adversarul nostru de mâine o are cu una dintre cele mai importante figuri ale PNL. Și nici măcar asta n-ar fi important pentru noi dacă…

Ei bine, meciul de mâine va fi arbitrat de domnul Iulian Călin, nimeni altul decât candidatul PNL la alegerile locale din acest an din primărie Ștefănești, județul Argeș!!! Carevasăzică, la meciul echipei patronate (atât sufletește cât și foarte material de la bugetul consistent al municipiului Cluj) de Emil Boc va împărți dreptatea… colegul său de partid. O să spuneți că și domnul primar Bibarț este coleg de partid cu domnul Iulian Călin însă domnul Bibarț nu e nici pe departe atât de implicat în viața și activitatea clubului UTA, relația dintre el și Bătrâna Doamnă rezumându-se la „noi dăm bani, Șoani Meszar îi cheltuie cum vrea“. Mai mult, domnul Bibarț, spre deosebire de domnul Boc, este departe de a fi o figură marcantă și influentă la vârful PNL, vârf de unde vine binecuvântarea pentru orice candidat la funcția de primar, inclusiv cea din comuna Ștefănești. Și zău dacă acum în prag de alegeri vrei să superi pe cineva acolo sus.

În plus, dacă e să mergem cu legăturile politice până la capăt, să ne aducem aminte că domnul Bibarț chiar a intermediat un favor făcut de administrația locală a Clujului chiar către UTA. Pe 20 decembrie UTA juca ultimul meci din exilul de 3 luni provocat de înlocuirea gazonului și era obligată să caute un stadion în condițiile în care cel de la Sibiu era ocupat de Hermannstadt iar gazonul celui de la Oradea era impracticabil. Soluția găsită a fost Cluj Arena. Cum a ajuns UTA să joace acolo? Prin intervenția la nivel politic a lui Călin Bibarț care s-a lăudat public după respectivua intervenție astfel: „Dorința clubului s-a îndreptat spre Cluj și am avut și eu, în această dimineață, o discuție cu domnul președinte Alin Tișe, de la Consiliul Județean și îi mulțumesc frumos că a aprobat imediat contractul.“ Că așa se întâmplă lucrurile în România, nu se închirează transparent, după niște proceduri și criterii publice arenele construite și întreținute din banii contribuabilor ci cu telefoane între politicieni șefi de instituții.

De altfel UTA nu e deloc străină de întâmplări demne de zona crepusculară în fief-ul lui Emil Boc. Ne aducem cu toții aminte de ce a pățit echipa noastră în semifinalele Cupei României, când în loc de 1-0 pentru UTA s-a terminat 1-0 pentru gazde, după două decizii de arbitraj întoarse de la VAR de Istvan Kovacs; Istvan Kovacs care oficial este un arbitru din Carei dar despre care atât presa cât și fostul arbitru Ion Crăciunescu spuneau că de fapt locuiește în Cluj.

Evident sperăm că toate aceste legături și conexiuni să fie simple coincidențe iar mâine arbitrajul să fie dacă nu foarte bun, măcar echidistant. Iar băieții noștri să fie lăsați să joace așa cum am văzut că pot, cu determinare și calitate. Însă în nedorita variantă că nu va fi așa iar, Doamne ferește, echipa noastră va fi dezavantajată, sperăm să nu auzim la declarațiile de după meci că tot suporterii sau „milionarii“ din Arad sunt de vină.

Iată componeneța completă a brigăzii care va arbitra și superviza meciul de mâine:

Arbitru central: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș)
Asistent 1: Romică Bîrdeș (Pitești)
Asistent 2: Alexandru Vișan (Galați)
Oficial 4: Rareș Vidican (Satu Mare)
Arbitru VAR: Cătălin Popa (Pitești)
Arbitru AVAR: Ciprian Danșa (Satu Mare)
Observator arbitraj (FRF): Iosif Olah (Sfântu Gheorghe)
Observator joc (LPF): Viorel Ilinca (Pitești)

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți