Neurologul Cătălin Hreniuc va fi noul director medical al Spitalului Județean Arad. Doctorul și-a început studiile medicale în 1998 și le-a terminat după 14 ani

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

La mijlocul lunii aprilie, doctorul Mircea Onel era revocat din funcție, prin Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pe motiv că „propunerea vine ca urmare a situației medicale a spitalului, constatată de controalele Direcției de Sănătate Publică și sesizată atât de presa locală cât și de cetățeni, pe diverse platforme de comunicare”.

Ei bine, la o zi după demiterea lui Mircea Onel, în funcția de director medical al SCJU Arad a fost numită doctorul Lenuța Timiș, soția șefului DSP Arad, doctorul Horea Timiș.

Și acum, la puțin peste șapte luni, doctorul Lenuța Timiș este schimbată la rândul ei din funcție. Trebuie menționat faptul că Lenuța Timiș a fost numită pe postul de director medical într-o formă de „interimat”, iar acest interimat a expirat după primele șase luni. Acest lucru face cu atât mai interesantă „debarcarea” acesteia, la doar o lună și ceva de la prelungirea cu încă șase luni a interimatului.

Astfel, doctorul Cătălin Hreniuc va fi noul director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Cătălin Hreniuc este medicul-șef al Secției Neurologie din cadrul SCJU Arad.

Acesta a fost prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul Consiliului Județean Arad, ca fiind înlocuitorul doctorului Lenuța Timiș în cea de-a doua funcție ca importanță în cadrul instituției spitalicești arădene.

„Îi mulțumesc doamnei Timiș pentru efortul depus în această perioadă grea și îmi doresc ca aceasta să rămână în echipă”, a explicat președintele CJ Arad, Iustin Cionca, completând cu faptul că „astăzi, funcția de director medical nu implică doar o funcție onorifică, ci o muncă intensă”.

Potrivit lui Cionca, Hreniuc și-ar fi demonstrat abilitățile atunci când s-a ocupat de Spitalul de Campanie de la Expo Arad și când a coordonat medicii care au activat acolo.

„Încă ne aflăm într-o perioadă dificilă în gestionarea pandemiei. Încă ne confruntăm cu cazuri grave, iar paturile de la ATI sunt ocupate aproape integral. Depunem în continuare eforturi susținute pentru a gestiona pandemia. Spitalul Județean a tratat peste 6000 de pacienți, pe lângă cei bolnavi de Covid, doar în ultimele trei luni. Valul 4 al pandemiei a fost, de departe, cel mai agresiv dintre toate”, a explicat Florina Ionescu, managerul SCJU Arad.

Deși nu va mai fi director medical, doctorul Lenuța Timiș va rămâne în echipa de conducere a Spitalului Județean, aceasta fiind șefa Serviciului de Prevenire al Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale, dar și membru în consiliul director al spitalului.

„De când am început să lucrez în Spitalul Județean, din 2012, în fiecare zi au fost provocări multiple. Am acceptat acest post, fiind o nouă provocare pentru mine. Una este să fii răspunzător pentru o echipă de 30 de oameni, alta să fii răzpunzător de 1000 de oameni. Dacă reușesc să strâng echipa în jurul meu, cred că lucrurile vor merge bine”, a declarat doctorul Cătălin Hreniuc.

Întâmplător sau nu, la conferința de presă a fost prezent și șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, doctorul Horea Timiș. Am spune că prezența acestuia este oarecum ciudată, în opinia noastră, având în vedere faptul că soția sa tocmai fusese schimbată din funcția de director medical, dar probabil prezența acestuia alături de noua conducere urmăește să arate tuturor faptul că la nivelul sănătății publice din Arad încă există „unitate” și că toți sunt în aceeași echipă.

„Vreau să felicit noua echipă și le urez succes și să rămână în continuare o echipă”, și-a început doctorul Horea Timiș discrusul, explicând apoi, cu argumente, cât de greu de gestionat este județul Arad în ceea ce privește pandemia, aici apărând primul val al pandemiei, fiind un județ de frontieră și de mare tranzit, și tot aici valurile se „sting” cel mai greu. Una peste alta, șeful DSP Arad consideră că gestionarea acestei pandemii, la nivelul județului, este una de succes. Totodată, acesta speră ca valul 5 să fie unul mult mai liniștit și îndeamnă arădenii să fie atenți în continuare.

Am întrebat-o pe doamna Timiș de ce a decis să renunțe la postul de director medical după doar o lună și ceva de la prelungirea interimatului, iar aceasta a explicat că motivele sunt pur personale și că la mijloc este vorba despre „o problemă personală ce nu mai suportă amânare”.

În ceea ce îl privește pe doctorul Cătălin Hreniuc, ni s-a părut, ca să fim sinceri, destul de dubios un lucru cu privire la studiile acestuia. Iar asta fiindcă acesta și-a început studiile medicale în 1998, la Universitatea de Medicină “Iuliu-Hațieganu”, din Cluj. După doar patru ani, acesta și-a întrerupt studiile, reluându-le abia în 2010, la Universitatea de Vest „Vasile Goldis”, din Arad, urmând cursurile Facultății de Medicină, Farmacie și Medicina Dentară, cu specializarea Medicină Generală. Adică, doctorul Hreniuc a început facultatea de medicină în 1998, la Cluj, și a terminat-o în 2012, la Arad.

Evident, l-am întrebat pe noul director medical despre această situație, iar explicația acestuia, sincer, nu ne-a convins, dar poate vă convinge pe dumneavoastră: „După primii 4 ani de facultate am plecat în Statele Unite, unde am primit o bursă de studiu în domeniul finanțelor. Apoi, nu eram sigur dacă îmi mai doresc să activez în domeniul medical. Ulterior, am decis să-mi continui studiile, dar cei de la Cluj voiau să repet anul 4, considerându-l incomplet, dar eu terminasem anul 4. Am fost admis la facultăți din Constanța, București și Arad, dar am ales Aradul fiindcă e mai aproape de Sighet, locul de unde sunt”.

N-a trebuit să „săpăm” prea mult să vedem despre ce bursă de studiu vorbea doctorul Hreniuc, ci doar să ne uităm pe CV-ul lui, iar lucrurile „nu pușcă”. Repetăm faptul că acesta și-a început studiile la Cluj, în 1998 și le-a „încheiat” provizoriu în 2002. Abia un an mai târziu, acesta urma „ceva” studii de „Limba engleza, limba spaniola, Algebra, Statistica”, la Saddleback College, Mission Viejo, California, USA. Nu știm exact natura acestor studii, dar vedem că au durat doar din 2003 și până în 2004. Apoi, în perioada 2004-2006, Cătălin Hreniuc spune că a urmat studii pe „Matematica, Statistica, Economie, Contabilitate, Limba Spaniolă, Geometrie” la Cal State Fullerton, Fullerton California, USA. Bănuim că aceste ultime studii sunt cele la care se referă, atunci când pomenește de „bursă”, iar dacă este așa, din nou, ceva „nu pușcă”, fiindcă nu prea vedem pe cineva să renunțe la studiile medicale de la una dintre cele mai prestigioase univeristăți din țară, pentru o presupusă bursă ce avea să vină abia peste doi ani. Ceva nu e în regulă, aici, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.