luni, 24 iunie, 2024

Muzeul arădean deschide expoziția internațională „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”

Distribuie articolul

Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Muzeului Leonardo da Vinci Florența (Italia), deschide pentru public expoziția internațională „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”.

Vernisajul va avea loc miercuri, 24 aprilie, ora 11.00, în prezența domnului Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și a Excelenței Sale Roberto Sperandio, Consul Onorific al Italiei la Arad.

Organizată sub patronajul Ambasadei Italiei în România, a Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Arad, a Institutului Italian de Cultură și cu sprijinul Muzeului Leonardo da Vinci, expoziția internațională „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” este dedicată nu doar pasionaților de istorie, ci tuturor celor fascinați de secretele celui mai puternic imperiu din istoria omenirii.

Publicul și în special copiii vor avea ocazia să descopere invenții din Antichitate prin intermediul celor 40 de exponate care reprezintă mașinării inovatoare folosite în luptă, tehnică militară și tehnologia civilă din timpul Imperiului Roman, armuri impresionante purtate de soldați și de celebri gladiatori, reconstruite de artizanii și specialiștii de la Museo Le Macchine di Leonardo da Vinci Firenze, Italia.

Expoziția „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” cuprinde și o serie de elemente vestimentare, uniforme purtate de soldați, tunica interioară şi tunica exterioară din mătase, dar și obiecte vestimentare nelipsite din garderoba femeii romane. Conceptul arcului roman, a cărui tehnică a stat la baza construcțiilor și a progresului imperiului, apeducte, poduri, viaducte, precum și alte elemente construite pentru eficiența în luptă, berbecul roman, turnul de asalt, turnul de apărare, catapulta vor încânta vizitatorii muzeului arădean.

Pe parcursul derulării proiectului educațional național „Școala altfel” expoziția este vizitată cu ghid de grupuri școlare din Arad, Timiș și Hunedoara, la deschiderea oficială a expoziției fiind invitați elevii Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad, partener al muzeului nostru.

Eveniment muzeal realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

Parteneri:
Ambasada Italiei în România, Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Arad, Institutul Italian de Cultură, Muzeul Leonardo da Vinci, Original Media.


Expoziția „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” este deschisă pentru public în noul spațiu expozițional din Palatul Cultural (intrarea dinspre Piața George Enescu), în perioada 24 aprilie – 24 iunie 2024.

ORAR 

Marți-Duminică: 09.00-17.00, ultima intrare 16.30

Taxă intrare expoziția Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”

11 lei – adulți

6 lei – pensionari

2 lei – preșcolari, elevi, studenți

1 leu – grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți