duminică, 14 iulie, 2024

Mustacă prima victimă dintre noii veniţi?

Distribuie articolul

Mircea Rednic a dat de înţeles de mai multe ori în această vară că am putea asista la plecări premature a jucătorilor proaspăt aduşi la Arad, în cazul în care aceştia nu se adaptează sau nu se ridică la nivelul aşteptat. Ei bine, din informaţiile pe care le avem, se pare că prima victimă de genul acesta ar fi extrema stângă Robert Mustacă, jucător care la cei 21 de ani neîmpliniţi, era una dintre variantele de jucători „sub vârstă“ din prima echipă.

Mustacă, jucător ce aparţine de Farul, a venit de la Unirea Slobozia, echipă la care fusese împrumutat în sezonul trecut. A avut evoluţii promiţătoare în meciurile amicale însă odată cu debutul partidelor oficiale , randamentul său a scăzut mult ori nu s-a ridicat la stadardul Superligii. A prins 13 minute la Galaţi, 19 acasă cu CFR, 2 la Sibiu cu Hermannstadt şi 34 (cele mai multe) în etapa trecută cu Poli Iaşi. În acest ultim meci a fost introdus în minutul 54 în locul lui Rareş Pop dar a fost scos de pe teren în minutul 88, înlocuit fiind de Cristi Mihai. După meci, Mircea Rednic a explicat că a fost nu doar o mutare prin care a dorit betonarea mijlocului terenului ci şi una provocată de indisciplina tactică a lui Mustacă, căruia i s-ar fi cerut să joace simplu dar s-a complicat în driblinguri şi acţiuni din care a rezultat pierderea mingii.

Tânărul jucător de bandă stângă a fost destul de şters şi în amicalul de marţi cu Gloria Lunca-Teuz Cermei dar a reuşit să scoată un penalty în minutul 39, la o intervenţie imprudentă a unui adversar. Se pare însă că, din informaţiile neoficiale care ne-au parvenit, a fost ultimul meci al lui Mustacă în tricoul Bătrânei Doamne, acesta urmând să se întoarcă la Constanţa de unde, cel mai probabil, va fi redirecţionat către o altă echipă. Tot din sursele noastre am aflat şi faptul că decizia renunţării la Mustacă nu i-ar fi aparţinut lui Mircea Rednic ci i-ar fi fost impusă de către conducerea clubului; ceea ce dacă se confirmă, contrazice principiul enunţat public de către conducătorul clubului, anume că la UTA antrenorul are libertate totală în privinţa jucătorilor, în limitele bugetului.

Dacă această plecare a lui Mustacă se confirmă, UTA rămâne pe acel post cu Claudiu Negoescu, tot ca variantă de jucător „sub vârstă“. Şi despre acesta se vorbea că nu ar mai intra în planurile lui Mircea Rednic şi că i se caută echipă dar la ultimul meci a fost pe bancă iar în partida cu Cermeiul a intrat pe teren în repriza secundă şi a avut o evoluţie destul de bună. Reamintim că Negoescu este un produs al Academiei UTA. În afara lui, Bătrâna Doamnă îi mai are în lot ca jucători „under“ pe Rareş Pop, Cristi Mihai, Darius Iurasciuc şi Ahmet Ekmekci, ultimul indisponibil în acest moment din motive medicale.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți