duminică, 21 iulie, 2024

Moș Crăciun în uniformă cu epoleți: doi jandarmi arădeni au sărit în ajutorul unei mame care își crește singură cei trei copii, după ce a fugit să scape de bătăile fostului soț

Distribuie articolul

Îi cunoașteți, îi vedeți pe străzi, la evenimente, la proteste, la meciuri de fotbal și în multe alte locuri. De cele mai multe ori, cei mai mulți îi înjură, fie în gând, fie în cor, fie scandează lozinci jignitoare la adresa lor. Da, trebuie să recunoaștem și suntem siguri că o fac și ei, că uneori unii colegi de-ai lor sunt zeloși și că au intervenții brutale, dar în același timp probabil cu toții cunoaștem cel puțin un jandarm, căci despre ei este vorba, iar lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum par. Noi, cel puțin, cunoaștem mai mulți jandarmi și putem jura că-s băieți buni și inimoși.

Despre doi dintre aceștia vrem să vorbim astăzi. Este vorba despre doi oameni faini, jandarmi arădeni, care au dovedit de nenumărate ori ceea ce am scris adineauri. Vorbim despre plutonierul adjutant Dan Monoranu și sergentul major Sebastian Florin Costea.

Povestea noastră, care îi implică pe Dan și pe Sebastian, este oarecum asemănătoare cu cea despre care vă scriam zilele trecute, în care protagoniști erau polițiștii Ovidiu Fatol, Adrian Pater, militarul rezervist voluntar Vlad și taximetristul, respectiv colegul nostru, Arpi Nistor. Cei doi jandarmi, Dan și Sebastian, au dat de ceva vreme peste o mamă care își crește singură cei trei copii. O mamă care s-a văzut nevoită să fugă din calea fostului soț, cu copii cu tot, din cauza bătăilor pe care le primea frecvent.

Astfel, Adina și-a luat micuții, pe Ioana, Monica și pe Alex, și a plecat cât mai departe de fostul partener, din dorința de a le asigura un viitor cât mai bun celor trei. Cei mici au vârste cuprinse între 6 și 11 ani, iar mama lor i-a adăpostit într-o comună din județul Arad, însă locuința lor este lipsită de utilități, iar singura lor sursă de căldură era o sobă pricăjită, însă pentru care nu aveau lemne.

„Deși muncește, Adina are zile în care nu mănâncă mai nimic, pentru a-i hrăni pe cei trei copii, astfel că se află în imposibilitatea de a cumpăra suficiente lemne pentru a trece cu bine peste iarnă”, spun cei de la Jandarmerie.

Ei bine, când au auzit aceste lucruri, cei doi jandarmi arădeni, Dan Monoranu și Sebastian Costea, n-au stat prea mult pe gânduri și s-au mobilizat pentru a ajuta familia în cauză. Aceștia au făcut rost de o camionetă cu lemne și au dus-o Adinei și cei trei micuți ai ei. Și nu s-au oprit aici. Fiindcă știau că mama nu își permite să le ofere celor mici aparatură pentru a putea avea acces la educație, la orele online, Dan și Sebastian le-au cumpărat și o tabletă. Iar asta nu a fost tot, fiindcă atunci când s-au dus acasă la această familie, cei doi jandarmi au mers cu „tolba” plină de alimente, haine și încălțăminte, dar și cu promisiunea că vor continua să-i ofere mamei ajutor atunci când va avea nevoie.

În final, nouă ne rămâne doar să ne înclinăm în fața celor doi jandarmi arădeni, plutonierul adjutant Dan Monoranu și sergentul major Sebastian Florin Costea, să îi felicităm și să sperăm că tot mai mulți oameni vor lua exemplul lor. În același timp, suntem siguri că gesturile celor doi nu sunt singulare și chiar cunoaștem și alți colegi de-ai lor care au dovedit că știu să fie solidari atunci când este nevoie. Dar promitem că vom mai scrie despre astfel de gesturi, pentru că ele merită să fie cunoscute, iar cei care le fac merită felicitați.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți