Modificări în activitatea Serviciului de Pașapoarte din Arad

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Arad este: luni, marți, miercuri și vineri între orele 8:30 și 16:30, joi între 8:30-18:30.

La nivelul SPCP Arad activitatea este organizată astfel încât cel puțin o stație de prelucrare a cererilor de pașapoarte să fie operațională pe întreaga perioadă de lucru cu publicul pentru cetățenii care nu au optat sau nu au avut posibilitatea să efectueze o programare prealabilă prin platforma epasapoarte.ro.

Recomandăm cetățenilor efectuarea unei programări online pentru depunerea cererii, în vederea evitării timpilor de așteptare.

Termenul de eliberare a pașaportului simplu electronic este de 5 zile lucrătoare, iar termenul de eliberare a pașaportului simplu temporar este de 10 zile lucrătoare.

Cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple/electronice se depun personal în țară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte, în cadrul programului de lucru cu publicul afișat atât pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte (www.pasapoarte.nai.gov.ro, secțiunea „Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”), cât și pe site-urile instituțiilor prefectului, preponderent în baza programărilor on line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

În vederea ridicării pașaportului simplu electronic, recomandăm cetățenilor să solicite, cu ocazia depunerii cererilor, expedierea documentelor de călătorie prin serviciile de curierat la domiciliul sau reședința titularului (cu suportarea de către aceștia a contravalorii serviciului prestat, respectiv 11,30 lei cu TVA inclus).

Modalitățile de plată a taxei de pașaport sunt:

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.