Mircea Rednic rămâne la Arad indiferent de ligă

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport Știri Arad

Scris de T.F.

Azi a avut loc conferința de presă a clubului UTA la care a participat antrenorul Mircea Rednic și jucătorul Andrei Chindriș. Poate cel mai important lucru, Rednic a ținut să lămurească lucrurile după ultimele zvonuri din presa locală și centrală. Rednic a spus la conferința de presă: „eu când am venit la UTA am decis cu conducătorii că rămân oricum la echipă, indiferent de ligă. Le-am spus că dacă nu ne salvăm, ceea ce nu e cazul, voi rămâne și în liga secundă. Echipa asta, UTA, trebuie să rămână în prima ligă pentru suporteri, pentru oraș, pentru investițiile care s-au făcut aici, pentru bugetul care a fost aici.”

Tot cu această ocazie Rednic a spus că echipa va primi azi un salariu înaintea plecării la Buzău, cu o escală în prealabil la București. „S-a dat un salariu din două. Dar, e clar, există și o primă specială de baraj, iar dacă rămân în Superligă sunt și primele celelalte de luat, nu sunt prea multe, dar se ajunge la aproximativ 5.000 de euro.” Rednic a mai menționat că UTA va avea un bonus dacă va câștiga meciul cu Gloria Buzău, dar și alte prime pe care jucătorii le vor primi dacă se vor salva de la retrogradare.

În privința lotului, am aflat că UTA va renunța la mai mulți jucători din vară, printre aceștia Rednic a amintit pe Cascini, Erico și Benzar. Milosevic mai are încă un an de contract cu UTA, până în 2024, deci momentan nu a intrat în discuție. Rednic a menționat, în privința plecărilor, că nu va schimba numai de dragul de a schimba. În același timp, Adrian Petre și Gavra par a fi printre viitoarele ținte pentru viitorul sezon. Amândoi sunt arădeni și au primit acceptul antrenorului de a se antrena cu UTA. Momentan nu este vorba de semnarea unui eventual contract cu cei doi.

În privința lotului deplasat la Buzău, acesta cuprinde oarecum surprinzător și pe Negoescu și Willie Barbosa. Din lotul, ca să zicem așa clasic, lipsește Alexandru Benga accidentat, dar Claudiu Keseru a prins lotul, s-a antrenat normal în această săptămână.

Rednic a mai menționat că ar fi dorit să poată urmări meciul echipei de juniori din finala Ligii de Tineret de la Târgoviște cu Universitatea Craiova, dar datorită faptului că cele două meciuri sunt la aceeași oră, acest lucru nu a fost posibil. Meciul este important pentru că decide participanta României în ediția următoare a UEFA Youth League.

La ora conferinței de presă aproape toate biletele de la returul cu Buzăul au fost epuizate și asta cu nouă zile înainte de meci. Referitor la acest lucru Rednic a spus: „este un oraș care trăiește prin fotbal, trăiește prin UTA. Aici fotbalul este ca aerul. Am fost să-mi fac analizele și să-mi ia sânge au venit cinci-șase asistente și vorbeau numai de fotbal! Eu stăteam cu seringa în mână și ele vorbeau de fotbal….

Primul meci din barajul pentru menținerea în SuperLiga va avea loc duminică la Buzău de la ora 14:00.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.