Mircea Rednic, după prima victorie din acest sezon: „O victorie muncită, la limită cu meritatul”

Sport

Scris de Arad Obiectiv

UTA s-a impus în această seară în fața celor de la Politehnica Iași, cu scorul de 1-0. Este prima victorie a formației arădene în acest nou sezon competițional. O victorie datorită căreia UTA acumulează patru puncte și urcă, deocamdată, pe poziția a zecea a clasamentului.

La finalul partidei, tehnicianul Bătrânei Doamne a vorbit despre desfășurarea partidei, recunoscând printre altele faptul că, după aspectul jocului și după cifre, poate victoria nu este neapărat meritată, dar apreciind că este una muncită. Totodată, Rednic a lăudat prestația căpitanului său, portarul Florin Iacob. Nu în ultimul rând, antrenorul UTA-ei a anunțat că au fost parafate alte două transferuri.

„Avem portar în continuare, în momentele importante a fost acolo. Și în prima repriză a închis foarte bine unghiul, l-a obligat pe Phelipe să prindă colțul lung și a ratat. Plus șutul care a fost în repriza a doua. Mă bucur. O victorie muncită, la limită cu meritatul, dar muncită. A fost greu, a fost o perioadă grea, cu jucători care au venit… se vede clar că fizic nu suntem bine. Pentru noi, această amânare este bună, ne-am rugat cu toții să se califice Farul mai departe. Ne prind foarte bine aceste două săptămâni. O să le dau două zile libere, după care o să ne apucăm de treabă. Vreau să anunț suporterii că deja s-au perfectat încă două transferuri. Un atacant și un fundaș central. Plus doi wingeri. Și vor mai fi și plecări. Dacă nu s-au adaptat asta e viața. Inclusiv dintre cei care au venit acum. E o echipă care se formeză. Fără supărare, toți au avut șanse să joace. Vrem să ne facem echipă bună, ca să nu mai suferim, nici noi, nici cei din tribună. Chiar îi felicit că, pe o asemenea căldură, au umplut stadionul și și-au încurajat echipa”, a explicat Mircea Rednic.

În același timp, antrenorul formației arădene a avut și nemulțumiri: „Nemulțumit de faptul că, pe o căldură mare, în loc să joci simplu, am încercat acțiuni individuale când nu se cerea acțiune individuală. Plus egoiști, au fost momente în care puteam să jucăm simplu și n-am jucat, am pierdut mingea și după aia a trebuit să alergăm. Din punct de vedere al efortului, al concentrării și al prezenței în joc, nu pot decât să-i felicit. Sunt mulți care n-au nici zece zile de antrenament și au intrat și au făcut-o foarte bine”.

Fericit că, după trei partide în care UTA a condus, dar nu a reușit să câștige, în meciul cu Poli Iași formația arădeană a luat toate punctele: „Sunt patru meciuri în care am dat gol și după aia am suferit, iar adversarii și-au creat ocazii. Chiar îi felicit. Au jucat foarte bine Iașiul. O echipă bună, care au pasat, au pus presiune, au și calitate în grup. Eu sunt sigur că Iașiul va face o figură frumoasă anul acesta. Trebuie să fiu realist. Am avut șansă, cum la cele trei meciuri nu am avut. Sunt trei puncte foarte importante pentru moral. Avem liniștea asta în cele două săptămâni pe care le avem la dispoziție și avem multe lucruri de îmbunătățit”.

Mustacă a fost scos de pe teren fiindcă nu a respectat indicațiile antrenorului.

„Cristi Mihai a intrat foarte bine. Mustacă a ieșit fiindcă a făcut aceleași greșeli ca și Rareș. Ei trebuie să joace simplu, să nu greșească. Și eu am fost tânăr și am intrat și mi s-a spus clar că nu trebuie să greșesc, ci să alerg. Dacă nu le faci pe astea două, te schimb. I-am spus că a văzut ce a făcut Rareș prima repriză, să nu facă la fel. El, prima minge a vrut să dribleze vreo patru inși, să ne ia și pe noi, de pe bancă.  Trebuie să înțeleagă, ca tânăr, trebuie să joace simplu, să fie eficient, nu să-mi arate ce tehnică are el. Mai ales în situația în care am fost noi. Nu trebuie să se supere, asta e viața”, a mai explicat Rednic.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.